google ads1

Ob poplavi vseh mogočih konkurentov, izdelkov ter storitev je pametno, da si izborite svoje mesto, ki ga bo zastopal odlično optimiziran oglas na želene ključne besede, ki jih vaše potencialne stranke vsakodnevno iščejo. Kot oglas imamo v mislih informativno ali prodajno besedilo, ki bo krasilo mesta, takoj pod brskalno orodno vrstico. Če že imate znanje in poznate oglaševanje, verjetno tudi veste, kaj je Google Ads oglaševanje, kajne?

Če temu še niste vešči ali bi si želeli kot študent, fizična oseba ali kot zaposleni v podjetju, nadgraditi svoje znanje na področju marketinga, si poglejte oz. oglejte si tečaj spletnega marketinga, ki je pravi odgovor za znanja željne posameznike, ki želijo karierno in osebno napredovati.

Google ads 1

Podrobneje si poglejmo, kaj je Google Ads oglaševanje

Google Ads ali AdWords je vrsta oglaševanja, preko katerega lahko v iskalnem in prikazovalnem omrežju, v Gmailu ali na YouTubu, pridobivamo svoje prihodnje potencialne stranke. S tem sistemom boste lahko hitro in ugodno deležni novih strank, ki iščejo vaše storitve ali produkte.

Kako pa se ga lotiti?

Google Ads oglaševanje je nekaj, za kar si je vnaprej dobro pripraviti strategijo, s katero nato lahko lovite točno tiste osebe, ki si jih želite s svojimi oglasi privabiti. Brez strategije, načrta in določenih ciljev je kampanja, napisana tja v en dan, brezpredmetna. Torej dobro in privlačno napisan oglas, ki ga lahko s kasnejšo optimizacijo kampanje tudi nadgradite, je ključen. Vključite najboljše pripise, opise ali besede, ki vas, kot podjetje, zastopajo in z njimi izstopajte.

google ads2 (1)

Google Ads oglaševanje in njegove prednosti

Pogledali smo si torej definicijo, zdaj pa poskusimo objasniti še vse prednosti, ki jih ponuja. Za vse, ki bi to želeli preizkusiti sami, je prvi korak tečaj spletnega marketinga ali, da se zamislite in se vprašate, kakšne so navade vaših kupcev in kdo oni sploh so? Kako ste vi drugačni od konkurence in s čim boste svojim potencialnim strankam pomagali?

Ko se tega loti marketinška agencija, je njihov postopek tukaj najprej analiza vaše dejavnosti ter nato pravilno prepoznavanje vaših ciljnih kupcev. S tem ko se bo oglas uspešno uvrščal, bo tudi Google Ads oglaševanje uspešno. Prikazovalo se bo v iskalnem omrežju in tako boste lahko kupce dosegli točno takrat, ko bodo iskali vašo storitev ali izdelek. Splet ponuja mnogo možnosti, kako doseči točno to, kar želite, in kako poudariti svoje podjetje tako, da ga bodo mnoge stranke, ob samem brskanju že poznale in mu lahko zaupale.

Glavne prednosti:

  • točno ciljanje z oglasi (lokacija, starost, jezik, naprave in ključne besede),
  • merjenje uspeha (vidno: kliki, nakupi in podobno),
  • nadziranje stroškov,
  • upravljanje oglaševalskih akcij.

Če se želite naučiti več in tudi sami morda voditi in nadzirati kakšne kampanje, je zato odlična izbira tečaj spletnega marketinga, ki vam bo dal vpogled v pomembne informacije in smernice, za kakovostno izvedbo oglasov, ki bodo privabili potencialne kupce.

google ads

Nadgradite svoje znanje – oglejte si tečaj spletnega marketinga

Kako daleč vas bo popeljalo zanimanje in kreiranje svoje poti, je seveda odvisno od vas, vendar pa boste tako kot posameznik, študent ali zaposlen, tečaj spletnega marketinga imeli v malem prstu in tako pridobili diplomo, ki pa je mednarodno priznana, v kar 115 državah sveta.
Seveda pa se boste med tečajem naučili bogatega znanja, ki ga boste že lahko implementirali v svojo spletno stran ali trgovino.

Z diplomo boste spoznali in razumeli:

  • različne vire in aplikacije za izgradnjo dobičkonosne spletne strani,
  • strateško načrtovanje v digitalnem marketingu,
  • pomen uporabe v domačem in mednarodnem poslovanju,
  • samostojno boste lahko načrtovali optimizacije, mobilne in spletne kampanje, elektronske pošte, in več.

Med samim šolanjem boste imeli na voljo tiskano gradivo, dostop do elektronske učilnice, vaje in razne kvize za vse module, dostop do uporabniškega sistema DMI (digital marketing institut) z možnostjo brezplačnega opravljanja dodatnih certifikatov za omrežja Facebook, Google in HubSpot. Izvedlo se bo 10 modulov v okvirju 40 ur.

Nič hudega, če nimate možnosti v živo obiskovati predavanj, saj so vam pripravili prav tako spletno usposabljanje, ki pa ga izvajajo mednarodni strokovnjaki z dolgoletnimi akademskimi in praktičnimi izkušnjami.

digitalni marketing

Z roko v roki do novih strank

Zagotovo ste že ugotovili povezavo, ki jo prinaša Google Ads oglaševanje in tečaj spletnega marketinga, kajne? V primeru, da niste, naj vam povemo, da sta naravnost odličen par! Za to, da boste lahko v prihodnje svoje želene izdelke, storitve ali svoj brand, znali pokazati in ponuditi širni publiki kot tudi ciljnim skupinam in potencialnim strankam, vam bo tečaj dal tisto samozavest in potrebno znanje ali nadgradnjo znanja, s katerim boste opravili odlično delo.

Ko boste enkrat ulovili ta »flow« in spremljali gledanost ter pridobljene klike, boste hitro dobili občutek, kje in kaj je treba spremeniti ali dodelati, da bo privlačno, kakovostno in skladno z vašimi predstavami in predvsem tako, da bo zanimivo za potencialne stranke.

Ponudite jim to, kar jim drugi ne in bodite nekaj edinstvenega, kar drugi niso!