uvoz avtomobilov

Nakup avtomobila lahko za nekoga pomeni pravi pekel, medtem ko nekateri posamezniki naravnost uživajo ob iskanju najboljše ponudbe in kakovosti, za denar, ki so ga pripravljeni vložiti. Ti posamezniki so po večini kar strokovnjaki, ki so že podkovani na tem področju in jim je tovrstno delo naravnost strastno. Če pogledamo nekatere statistike, se največ uporabnikov odloči za uvoz iz Nizozemske in drugih izven evropskih prestolnic, kot so to na primer https://narociavto.si/kako-varno-uvoziti-avto-iz-belgije-nizozemske-ali-francije/.

V primeru, če ne bi želeli te naloge opraviti sami, vam svetujemo, da to prepustite strokovnjakom, kot so to na primer, pri podjetju narociavto.si. Le-ti lahko za vas uredijo vse od A do Ž, medtem ko vi med tem časom opravljate sebi ljuba opravila.

uvoz iz nizozemske2

Avto uvoz iz Nizozemske in strokovni nasveti

Kadar se odločite za tuje vozilo, katero ima zraven državne stroge zakonodaje in rednih servisov še dolg življenjski standard in več opreme, ste se odločili za kakovost vozila, ki vam bo služilo še dolga leta uporabe. Seveda so prednosti teh avtomobilov zagotovo naslednje:

 • več opreme za isto ceno,
 • primarna višja ohranjenost,
 • redno servisiranje in nadzor vozila (všteti redno nadzorovani kilometri in ostala podatkovna baza),
 • zagotovljena boljša cena za izbran model.

Svetujemo vam, da si morda pogledate priljubljene znamke in presodite želene specifikacije, katere bi želeli, da jih izbrani avtomobil, kadar sledi uvoz iz Nizozemske, vsebuje. Če ste napreden iskalec, pa vam svetujemo, da izveste o določenem vozilu čim več in v primeru, potrebne strokovne pomoči, pomoči pri uvozu ali določenem podatku, kakšen je davek na rabljena vozila za uvoz, kontaktirate podjetje, ki je specificirano za uvoz, kot je to npr. narociavto.si.

kako poteka uvoz iz nizozemske

Pazite se pasti!

Trgovanje preko spleta se lahko kaj hitro spreobrne v nočno moro, če niste pozorni na določena pravila, davek na rabljena vozila in če ne prepoznate spletnih prevar. Veliko uporabnikov se je že opeklo in zato raje izbere strokovnjake, ki jim zagotovijo uvoz iz Nizozemske ali drugih pripadnih držav, brez da bi sam uporabnik imel kaj dela.

Če ste dovolj samozavestni in zagnani, da se v to spustite sami, pa smo vam pripravili 6 glavnih pasti, ki se rade pripetijo:

 • Vabljivi lažni oglasi:

Če ste pripadnik avtomobilskih portalov, ste morda že zasledili ponudbo, ki se je prikazala kot oglas z vašim sanjskim avtom, ki je sanjske barve, odlično opremo in sanjsko ceno – bodite resnično pozorni, če povezava vodi na nenavaden e-mail, Viber telefonsko številko ali WhatsApp!

 • Nakup preko leasing hiš:

Velikokrat se zgodi, da leasing hiše, velja predvsem za Francijo in Belgijo, izvajajo redne servise izključno pri nepooblaščenih serviserjih, kar je slabo, zaradi tega, ker vozilo, ne glede na starost, na tak način nima uradne servisne zgodovine

 • Najpogostejše prevare in uvoz iz Nizozemske

Številno krat se je že pripetilo, da so uporabniki zaupali tujemu fizičnemu prodajalcu, ki je trdil, da prodaja avto izključno zato, ker se je preselil v drugo državo, medtem ko je njegovo vozilo še zmeraj v prejšnji državi. Zaradi neuporabe ga torej prodaja, in ker se ga želi nujno znebiti, je tako poceni. Le-tega je prepustil transportnemu podjetju, ki vam ga bo po želji dostavilo, če poravnate 10-30 % cene. Velika prevara- zato ne nasedati!

 • Omejitve pri jeziku

Kadar kupujete iz tujih držav, bodite pozorni na jezikovne omejitve, saj bo komunikacija le stežka potekala v angleškem jeziku. Poskusite čim bolj natančno brati opise, v katerih je velikokrat navedena tudi kakšna napaka, težava, ali hiba oglaševanega.

 • Napake ob navajanju opreme vozila

Bolj podrobno in natančno tudi preverite navedeno opremo, saj se zgodi tudi, da so vneseni napačni podatki in oglaševane opreme avtomobil sploh ne vsebuje. Pazite tudi na navedbo CO2 emisij ter EURO norme samega motorja.

 • Velike obljube trgovcev in prodajalcev

Vsi vemo, da se sami prodajalci delijo na podjetja in fizične osebe – trgovce z motornimi vozili. Zdaj fizične osebe so v veliko primerih manjši prodajalci, ki so nekoliko nevešči in imajo izredno veliko željo po tem, da obljubljajo preveč in olepšujejo sam opis, v velikem upanju takojšnje prodaje. Bodite pozorni!

davek na vozila

Kakšen je davek na rabljena vozila?

Pravilo je, da se seveda plača DMV ali davek na motorna vozila, tistim vozilom, ki bodo/ so prvič v prometu ali se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije. Na vprašanje, kakšen je davek na rabljena vozila, bi odgovorili zelo enostavno: točnega števila oz. cene trenutno ne moremo postaviti, saj se le-ta razlikuje, glede na lastnosti in vrsto vozila. Ceno seveda določa FURS.

Lahko vam pa zaupamo, kaj vse davek na rabljena vozila vsebuje in kako ga lahko tudi sami poskusite izračunati. DMV vsebuje:

 • vrsto pogona (elektrika, plin, bencin ali dizel),
 • nazivno moč motorja,
 • starost vozila,
 • emisijski standard,
 • izpust CO2.

Drugi stroški, ki vas bodo še »bremenili« so izračun za stroške registracije v Sloveniji, DMV, ki ga plačate FURSU, zavarovanje, registracija in cestne takse oz. pristojbine. V primeru, da je avto starejši od štirih let, pa tudi tehnični pregled.

Za popolnoma nadzorovan in strokovni uvoz iz Nizozemske ali drugih držav izberite podjetja, ki so za to specificirana ali poskusite sami pobrskati po straneh in se dogovoriti za najboljšo ponudbo, kakovost in pravilno izmerjen davek na rabljena vozila.