staranje koze

Ker je naša koža živ organ, ki ga je treba vsakodnevno negovati, vam priporočamo, da tega nikakor ne zanemarjate in jo poskusite negovati s preparati, ki so primerni za vaš tip kože, saj se boste na ta način izognili morebitnim težavam in slabim stanjem kože. In če ste eden izmed tistih, ki si želi, ali potrebuje pomlajevanje obraza, saj so se začeli kazati prvi znaki staranja, je za to odličen naraven način, imenovan mikrodermoabrazija.

Za vse tiste, ki pa si le želite povrniti in ohraniti sijoč ter mladosten videz svoje kože, pa lahko z nekirurškim, naravnim pristopom obnovite male poškodbe zgornje ali spodnje plasti kože, z dopolnitvijo različnih terapij, ki jih ponujajo številni kozmetični saloni, kot je to na primer Rehamed.

prvi znaki staranja koze

Prvi znaki staranja in možnosti za pomlajevanje obraza

Naravno je, da se koža čez leta začne starati, pridobi gubice, se ji zmanjša elastičnost, se pojavi suha povrhnjica in podobno. To je namreč naravno staranje, ki pa ga mi, velikokrat še dodatno pospešimo s tem, ko se prekomerno nastavljamo soncu in lovimo te, telesu škodljive, UV sončne žarke, se morda ne zaščitimo pravilno, ne uporabljamo pravilnih negovalnih preparatov, ličil in podobno.

Če pogledamo kožo, je sestavljena iz dveh plasti: vrhnja plast ali povrhnjica, ki nas ščiti pred sevanjem in bakterijami, ter spodnja plast, roženica, ki pa je bogata s kolagenom in ostalimi beljakovinami, ki so odgovorne za elastičnost naše kože.

Čez leta obe plasti izgubita svojo strukturo in tako se pojavijo:

 • Izguba elastičnosti in se posledično povesi,
 • starostne pege,
 • globlje gubice in gube ter
 • postane stanjšana in suha.

In ker živimo v novodobnem svetu, imamo na voljo tehnologijo, s katero lahko svojo kožo pomladimo na naraven način. Se sprašujete, kako?

Obstajajo preizkušene terapije za pomlajevanje obraza, ki so kakovostne, varne in popolnoma neboleče.

prvi znaki staranja koze2

Terapije za naravno pomlajevanje obraza

Na voljo so naslednje terapije, ki so primerne za tiste, ki si ponovno želite sijočega in mladostnega videza svoje kože:

 • LPG endermolift
  ali drugače rečeno, naravni lifting, je terapija, ki s pomočjo globinskega delovanja spodbudi tvorbo elastana in kolagena. Masažna glava oddaja enakomerne pulze, ki nežno simulirajo kožo in ustvarjajo želen izid. Trajanje: 15-30 minut in rezultat, ki je viden že kar po prvem tretmaju. Tega je odlično tudi dopolniti s Cryo derm ter ultrazvočno terapijo, ki sta opisani v nadaljevanju.
 • Cryo derm
  Primerna za vse, ki bi si želeli odstraniti odmrle celice, očistiti kožo ter ustvariti enakomeren ten. Imeti napeto in čvrsto kožo, z manj vidnimi gubami, zmanjšati občutek otečenosti in področja okoli oči. Deluje na način površinskega hlajenja kože, ki povzroča zoženje in razširitev krvnih žil, za boljšo prekrvavitev in dovod kisika.
 • Diamantni piling – mikrodermoabrazija
  Trajanje je okvirno 20-30 minut in zajema odstranjevanje vrhnje plasti kože, brez stranskih učinkov in popolnoma neboleče. S tem simuliramo kolagenska vlakna ter elastina in hkrati pospešimo rast novih celic v globoki plasti povrhnjice. Izboljša se stanje: aken, povečanih por, gub, poškodbe zaradi sonca in podobno.
  mikrodermobrazija3
 • Radialna endodrmna terapija
  Ali drugače povedano, vakuumska masaža, ki izboljšuje prepustnost kapilar, poveča se pretok hranilnih snovi, encimov, kisika in oligoelementov. Rezultat terapije je bolj gladka, čvrsta in napeta polt.
 • Radiofrekvenca
  Je vrsta, ki naredi učinek segrevanja podkožja ter globlje ležečega tkiva, kar pripelje do boljše prekrvavitve, poveča se mišični tonus, pospeši se metabolizem, tkivo se razteza in tvori nov kolagen. Rezultat je sijoča, napeta in čvrsta koža.
  mikrodermobrazija2
 • Ultrazvočna terapija
  Primerna za nego izsušene kože brez sijaja. Ob tretmaju se namaže s serumi in ampulami, ki vsebujejo visoko koncentracijo peptidov, vitaminov, mineralov in drugih snovi, ki jim nato z ultrazvokom pomagamo, da prodrejo čim globlje v kožo. Trajanje: 10-20 minut. Priporoča se izvajanje po diamantnem pilingu, za globoko prodiranje v spodnje plasti in hitrejše ter učinkovitejše rezultate za pomlajevanje obraza.

Vse terapije za pomlajevanje obraza se dopolnjujejo in pripomorejo k najboljšim rezultatom, zato vam predlagamo, da sledite navodilom strokovnjaka, ki vam priporoči kar najboljšo nego, ki jo v tistem trenutku potrebuje. Trenutno najbolj povpraševan in moderen tretma je mikrodermoabrazija.
mikrodermobrazija1

Zakaj mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija ali drugače, diamantni piling, je odlična rešitev za vse tipe kože, saj učinkovito osveži in ustvari sijočo polt, ki traja. Zadovoljni uporabniki so se znebili težav, kot so:

aknasta in poroženela, nečista plast; drobne brazgotine, strije; gube in gubice, ogrci, pigmentne spremembe, poškodbe zaradi sonca ter obnova porušenega tonusa kože.
pomlajevanje obraza

Terapija deluje tako, da sproži stimulacijo elastana in kolagena ter pospeši rast novih celic v globlji plasti kože. V praksi se natančno odstranijo vrhnje plasti in to brez stranskih učinkov. Ko se ta odmrli, poroženeli sloj odstrani, se razkrije mehka in bolj zdrava plast. Rezultat je brez napak, gladek in sijoč ten.

Mikrodermoabrazija traja do 45 minut in je za optimalni rezultat, priporočenih vsaj 6-8 obiskov – za zahtevnejšo in nezdravo kožo od 9-10 obiskov. Za vzdrževanje svetujemo ponovitev terapije na dva meseca.

Koža, brez nege je nezdrav organ, ki se začne hitro starati, se povešati in bledeti ter se tanjšati. Da bi lahko čim dlje vzdrževali mladosten in svež videz, ji je treba nuditi primerno nego ter nekaj kraten obisk v kozmetičnem salonu, kot je to na primer Rehamed, kjer vam bodo zagotovili varno in kakovostno pomlajevanje obraza z moderno metodo, ki se ji reče mikrodermoabrazija.

Skrb za zdravo kožo je ključ do lepega videza.