Celulit-pomorančina koža

 

Ne glede na starost: celulit ima po najnovejših podatkih vsaka druga ženska. Njegov nastanek in vloga še danes ostajata delno znana. Nekateri strokovnjaki ugibajo, da naj bi večja količina maščevja žensko telo med zimo varovala pred zunanjimi vplivi in na ta način omogočala večjo verjetnost za preživetje. Skozi čas je celulit pridobil negativen prizvok, o čemer zgovorno priča tudi vrsta izdelkov in tretmajev, ki so na voljo danes ali jih najdemo na trgovskih policah. Posebni valjčki, kreme in pilingi je le nekaj primerov kozmetičnih pripravkov za odstranjevanje neprivlačne pomarančne kože. Poleg tega kozmetični saloni ponujajo inovativne tretmaje, ki naj bi s posebnimi tresljaji uspešno odstranjevali kožne vdolbinice, v nekaterih primerih pa lahko celo strije.

 

celulit

 

Pomarančna koža je najpogostejša na teh mestih

Celulit in ohlapno kožo najpogosteje najdemo na zadnjici in po stegnih, pojavitev pa je odvisna tudi od svetlobe (v pol senci je na primer vidnejši). Velikokrat ga opazimo tudi na trebuhu, če kožo na tem mestu napnemo, je po navadi tudi manj elastična, to vrsto podkožnega maščevja je mogoče odstraniti s pravilno prehrano in redno telovadbo. V starosti je mogoče, da se celulit pojavi tudi na predelu rok, predvsem na predelu ramen in nadlakti.

 

kavitacija

 

Celulit: katere metode odstranjevanja poznamo?

Poznamo več načinov za zmanjševanje videza pomarančne kože. Vsi načini, ki jih bomo opisali v nadaljevanju, kljub temu niso enako učinkoviti. Priporočljivo je, da pred začetkom terapije opravite kratek posvet s terapevtom ali dermatologom. Prav tako je nujno potrebno, da o posameznih kožnih posebnostih pravočasno opozorite kozmetičarko. LPG endermologija je metoda, ki je na trgu prisotna že več kot 20 let in velja za eno izmed učinkovitejših v boju proti pomarančni koži. Na drugi strani kavitacija selektivno razblinja maščobne celice in celulit, kar naj bi bilo po mnenju stroke bolj zdravo. Največja prednost te vrste terapije je tudi ta, da so rezultati vidni že takoj po prvem ali drugem tretmaju, poleg tega se učvrščuje tudi koža in zmanjšuje mlahavost. Presoterapija deluje na podoben način kot limfna drenaža, je torej bolj točkovno specifična.

 

anti celulitna terapija