Vitamin C

Čeprav vitamin C pogosto povezujemo z mrzlimi zimami in limonami, je ta spojina izredno pomembna tudi za nastajanje ostalih učinkovin, ki sestavljajo naše telo. Kot primer gre omeniti kolagen. Ta je zaslužen za prožnost in elastičnost kože, z leti pa se njegova vsebnost v naših celicah zmanjša. To je sicer naravna posledica staranja, koliko kolagena naše celice vsebujejo, pa je odvisno tudi od genetskih predispozicij. Poleg zdravilne vloge vitamin C torej opravlja tudi pomembno vlogo pri sintezi kolagena. V kožo dodaja vlažnost in zadržuje izhlapevanje iz vrhnjih plasti kože. Ker je koža naš največji organ, lahko že samo manjše neravnovesje poveča suhost, kar se pozimi kaže kot suha, pordela koža, zato je v hladnejših mesecih še toliko bolj pomembno, da zagotovimo zadostno količino omenjene učinkovine.

vitamin C1

Pomanjkanje je težko opaziti

 

Posledice pomanjkanja v začetni fazi niso vidne. A sčasoma lahko opazimo, da se na nekaterih delih koža izdatneje lušči (okrog nosa, na predelu brade in na čelu), prav tako so vidnejše brade okrog oči. Še en pokazatelj izmučene povrhnjice je tudi občutljiva koža na dotik in pojav rdečice na licih. Poskrbite za zdravje svojega telesa in vitamin C v telo dozirajte skozi celo leto. Ker se tovrstne spojine zaradi posebnih značilnosti ne morejo skladiščiti, lahko kratkotrajne zaloge hitro zmanjka. Dolgotrajno pomanjkanje pripomore h hitrejšemu staranju kože ter ustvarja izmučen videz z opaznimi kolobarji pod očmi. V mladosti lahko z rednim jemanjem tablet podaljšate življenjsko dobo svoje kože.

 

Enostavno jemanje in učinkovita zaščita prebavne flore

 

Celice se z njegovo pomočjo hitreje obnavljajo, pri tem pa je dobro zaščitena tudi občutljiva plast sluznice v naših prebavilih. Z njegovim vnosom v telo se bo povečala tudi odpornost na bolezni in na ta način izboljšal tudi imunski sistem. So odlična izbira tudi za bojevanje proti stresu in mirijo izločanje hormonov adrenalina iz nadledvične žleze, ki naše telo izčrpava in jemlje energijo ostalim delom telesa. Vsak dan bo vitamin C poskrbel, da se boste po zaužitju lažje spoprijemali s stresom in vsakodnevnimi težavami.

Liposomski vitamin C

Liposomska oblika za še varnejše uživanje

 

Najboljša alternativa za vnos učinkovine je v obliki tablet ali tekočine. Kreme sicer vsebujejo veliko vsebnost spojine, a ta le s težavo preide v notranjost. Liposomska oblika je za človeško telo prijaznejša, saj jo obdaja zaščitna plast, zato je absorpcija hitrejša in učinkovitejša. Liposomska oblika pomeni, da je učinkovina narejena tako, da vsak atom učinkovine spremlja tudi majhne mehurček, v katerem se skrivajo bazične spojine, ki mirijo želodec zmanjšujejo izločanje želodčne kisline. Podaljšano delovanje skrbi za redno dovajanje spojine v kri, zato ne boste nikoli več trpeli za pomanjkanjem pomembne spojine, imenovane vitamin C. Za več informacij obiščite spletno stran : https://www.hisa-zdravja.si/curesupport-liposomski-vitamin-c/

 

Tudi za vrhunske športnike je vitamin C odlična izbira

 

Redni treningi in naporne vadbe so povzročitelji otopelih in vnetih mišic. To lahko občutimo kot neprijetno mišično zbadanje približno en dan po treningu. Mišični krči nastanejo zaradi večje količine mlečne kisline. Z rednim jemanjem dodatkov, kot je vitamin C, boste zmanjšali bolečine ter hitreje okrevali tudi po najbolj neprijetni vadbi. Na voljo je tudi v tekoči obliki, zato ga boste lahko na hitro použili takoj po športni aktivnosti. Glede na izsledke raziskav boste samo po enem mesecu uporabe že občutili občutno izboljšanje stanja.