prevajanje španščine (3)

Prevajanje jezika ni le preprosto prenašanje besed iz enega jezika v drugega. Tukaj gre za izjemno močno orodje, ki omogoča prepletanje kultur, odpiranje novih svetov in gradnjo mostov med ljudmi. In med vsemi jeziki, ki oblikujejo ta čudoviti lingvistični mozaik, španščina izstopa kot četrti svetovni jezik, ki se govori na skoraj vseh celinah. Je tudi eden najprivlačnejših in najbolj razširjenih jezikov na svetu.

Klikni tukaj za prevajanje španščine, ki odpira vrata do številnih kultur, katere govorijo to bogato in izrazno jezikovno obliko. Kjer koli že ste, od tropskih plaž Latinske Amerike do očarljivih evropskih mest, se španščina razprostira kot most med ljudmi, ki govorijo različne jezike.

prevajanje španščine2 (2

Latinski jezik, ki očara

Romantičen španski jezik izhaja iz indoevropske družine romanskih jezikov in je tudi uradni jezik v več kot dvajsetih državah sveta. Govori ga kar 500 milijonov ljudi, vse od Španije, Latinske do Srednje Amerike. Govorijo ga prav tako:

  • na Filipinih,
  • v ZDA,
  • Franciji,
  • Italiji,
  • Avstraliji in še kje.

Prevajanje španščine in njen potek

Prevajanje španščine v slovenščino vključuje več korakov. Najprej se prevajalec temeljito seznani z izvirnim besedilom, analizira njegovo strukturo, kontekst in namen. Nato se loti prevajanja, pri čemer uporablja svoje jezikovno znanje in izkušnje ter se opira na različne jezikovne vire, kot so prevajalske baze podatkov in specializirana priporočila.

Da bi zagotovili visoko kakovost prevodov, prevajalska podjetja uporabljajo tudi postopek lektoriranja in pregleda. Strokovnjaki pregledajo prevod, preverijo njegovo pravilnost in slogovno ustreznost.

prevajanje španščine1 (3)

Cenik za prevajanje španščine

Navadni prevod brez overitve iz španščine v slovenščino, v povprečju stane od 19,50 € naprej. S Slovenskega v tuj jezik pa 21,00 €. Takšne cene veljajo za 1 avtorsko stran oz. 1500 znakov brez presledkov. Vam pa seveda na količino nudijo tudi 10-odstotni popust.

Kadar potrebujete prevajanje za zasebne ali poslovne potrebe, vam svetujemo, da se obrnete na podjetja, ki vam nudijo ugodno in profesionalno storitev, ki jo boste uporabili za potrebe službe ali zasebnega življenja.