Vitamini in minerali so izrednega pomena za naše zdravje, tako preventivno, kot tudi kurativno. Obstaja seveda več razlogov, zakaj bi jemali določene vitamine in minerale. Res je, da vitamine in minerale lahko zaužijemo preko različne hrane, a v zadnjih letih je naša hrana vedno bolj opustošena, kar pomeni tudi večjo željo in potrebo po prehranskih dopolnilih, ki ciljajo na različne potrebe in želje. Vitamini D, D3 in B kompleksa so eni izmed vitaminov, po katerih poteka največ povpraševanja, sploh v zadnjih letih.

Skladno s povpraševanjem, se je na našem trgu v zadnji letih razvilo veliko nekih produktov oziroma prehranskih dopolnil, ki med drugim vsebujejo tudi vitamine D, D3 in B kompleksa. Različna prodajna mesta vam nudijo raznovrstne artikle, torej prehranska dopolnila v različnih oblikah, kot so na primer sirupi, tablete, kapsule, praški in podobno. Glede na to, da lahko tovrstne izdelke najdete na različnih prodajnih mestih je smiselno, da preverite, kaj točno kupujete.

Kakšne so prednosti uživanja vitamina D, D3 in B kompleks?

Vitamini D in D3 sta topna v maščobi in omogočata številne vitalne funkcije v človeškem telesu. Sicer lahko do tovrstnih vitaminov pridemo tudi, če smo na soncu, a vendar je smiselno, da se odločimo za prehransko dopolnilo, ki vsebuje vitamin D in D3.

Prednosti vitaminov D oziroma D3 so pomaga pri absorpciji kalcija in fosforja iz črevesja, ugodno vpliva na zdravje mišic in kosti, pomaga pri preprečevanju in zdravljenju bolečin v kosteh, vpliva na zdravje zob, zdravi imunski sistem, preprečuje prehlad, gripo in druge okužbe, preprečuje zdravljenje različnih rakov in podobno.

Na internetu sicer lahko najdete veliko strokovne literature, ki vam lahko razširi znanje glede vitamina D oziroma D3 in kakšen je vpliv teh dveh na zdravje.

Kaj pa prednosti B kompleksa?

Vitamini B kompleksa vsebujejo različne B vitamine, ki se med seboj odlično dopolnjujejo. Glede na to, da lahko pomanjkanje ali povečana potreba po enem vitaminu B iz kompleksa povzroči potrebo tudi po drugih vitaminih te skupine, je smiselno, da se odločimo za jemanje celovitega B kompleksa. Vitamini B kompleksa pomagajo pri:

  • Presnovi ogljikovih hidratov, delovanju mišic, živčevja in srca
  • Zdravi koži, nohtih in laseh
  • Sproščanju energije v telesu in odstranjevanje strupov iz krvi
  • Ohranjanju zdravja prebavil, zniževanju holesterola, lajšanju migren
  • Delovanju imunskega sistema
  • Gradnji novih celic, rdečih in belih krvnih telesc v celici
  • In tako dalje.

Kje lahko opravite nakup naravnih prehranskih dopolnil vitamina D, D3 in B kompleksa?

Prodajnih mest, ki vam nudijo takšne izdelke, je kar nekaj. Na tem mestu vam svetujem, da za nakup prehranskih dopolnil vitamin D, D3 in B kompleksa obiščete kar spletno trgovino Apinature. Apinature je namreč spletna trgovina, ki vam na enem mestu nudi pester in širok nabor raznovrstnih izdelkov naravnega izvora, ki bistveno vplivajo na vaše zdravje in počutje. Tudi vi preverite njihovo ponudbo in si zagotovite kakovostna prehranska dopolnila, pijačo in namaze, izdelke za nego kože, čistila in podobno ter s pomočjo teh kakovostnih izdelkov poskrbite za še boljši vsakdan in počutje.