robotski sesalniki

Kako bomo opremili ter vzdrževali naše stanovanje, ima bistven vpliv na naše udobje ter počutje. Tako je, recimo, že izbira tega, katera notranja vrata za vaš dom bodo najbolj ustrezna, nadvse pomembna (preverimo dobavitelje, kot je npr. Vrata Vranešič), kot tudi razno pohištvo in detajli. Poleg kakovostnega interierja pa ima velik pomen tudi vzdrževanje ter videz urejenosti. Ker to zahteva precej naporov, imamo na voljo sodobne pripomočke, ki nam vse skupaj precej olajšajo, tudi brez naše prisotnosti. Tak je, na primer, sesalni robot, ki nam z avtomatiziranim delovanjem in naprednimi funkcijami omogoča učinkovito čiščenje tal brez potrebe po našem posredovanju. Kako nam lahko tovrstni produkti pričarajo pozitivno vzdušje, poglejmo v nadaljevanju.

   notranja vrata1 

Sesalni robot kot novodobni pomočnik pri vzdrževanju

Sesalni robot vse bolj postaja nepogrešljiv pomočnik pri vsakodnevnem čiščenju. Njegova glavna prednost je namreč v njegovi sposobnosti samodejnega snaženja tal brez našega poseganja, s čimer prihranimo na času oziroma se lahko tačas posvetimo drugim opravilom. Kakšni modeli obstajajo v ponudbi, je na vpogled pri ponudnikih, kot je Roborock, npr. tukaj: https://www.roborock-shop.si/kategorija/robotski-sesalniki/

robotski sesalniki2

Sesalni robot je  opremljen z naprednimi funkcijami, na voljo preko aplikacije, kot na primer:

 • navigacija z LiDar tehnologijo oziroma z laserskim skeniranjem, ki nam omogoča učinkovito načrtovanje poti po prostorih, bodisi podnevi ali ponoči;
 • glasovni ukazi, s katerimi nastavimo urnike čiščenja, moči in količine oziroma pretok vode glede na posamično sobo, daljinsko upravljanje, nadzor gibanja in drugo;
 • samodejno polnjenje (aparat se sam vrne na polnilec, ko zazna, da je baterija preveč izpraznjena, nato pa se vrne na mesto, kjer mora še dokončati nalogo);
 • senzorska matrica za varnejše gibanje;
 • brisanje z zvočnimi vibracijami s krpo, ki jo je možno samodejno dvigniti s tal;
 • detekcija umazanije in drugo.

Te funkcije nam omogočajo precej boljšo efektivnost in prilagodljivost pri čiščenju ter prihranijo veliko truda, seveda pa podrobneje preverimo, kako povežemo sesalni robot z aplikacijo na Android ali iOS napravi. Npr. zelo priročno je, da lahko skeniramo tudi po več nadstropij (do 4 nadstropja), pri čemer ima vsako nadstropje lahko:

 • do 10 območij brez prehodov
 • in do 10 območij brez mokrega čiščenja,
 • poleg tega pa še do 10 nevidnih ovir.

S tem lahko naredimo popoln načrt razporeditve oziroma lokacij, ki se jih mora lotiti naš sesalni robot. Lotimo pa se lahko tudi preprog, saj je možna tudi do 25 % večja moč sesanja. Odvisno od ponudnika oziroma modela, je HEPA filter lahko pralni, nasploh pa preverimo tudi, kako je z dobavljivostjo potrošnih delov, kot so krpe, glavne krtače, filtri in drugi elementi, ki jih obrabimo, saj nekateri ponudniki morda tega ne zagotavljajo in jih bomo morali kupiti v kateri izmed tujih spletnih trgovin. V aplikaciji imamo sicer vpogled v to, koliko je obrabljen posamičen del, in sicer procentualno, zato bomo še lažje nadzorovali nakup novega. Nasploh je priporočljivo redno pregledovanje in letno čiščenje na pooblaščenem servisu, saj bomo le tako lahko zagotovili čim daljšo življenjsko dobo celotnega aparata.

robotski sesalniki1

Notranja vrata za vaš dom so več kot le fizična pregrada

Notranja vrata niso le fizična pregrada med različnimi sobami, ampak igrajo pomembno vlogo tudi pri ustvarjanju vzdušja, sloga in funkcionalnosti prostorov. Ko izbiramo notranja vrata, je treba upoštevati več dejavnikov, vključno z:

 • materialom,
 • slogom,
 • varnostjo,
 • zvočno izolacijo
 • in proračunom.

notranja vrata2

Izmed materialov lahko izbiramo med lesom, steklom, kovino in plastiko. Vsak material ima svoje prednosti in estetske lastnosti, zato je pomembno izbrati tistega, ki najbolje ustreza slogu in uporabnosti. Pri slogih imamo na voljo vse od:

 • klasičnih in rustikalnih
 • do sodobnih in minimalističnih,

kar nam dopušča prilagodljivo prilagajanje interierja. Zlasti, recimo, s steklenimi, ki so izdelane iz 8mm debelega kaljenega stekla ter peskane za mlečnat videz, lahko dosežemo nadvse moderen izgled in zaradi njihove prosojnosti tudi povečamo svetlost v sicer bolj temačnih sobah ali hodnikih. Notranja vrata seveda zagotavljajo tudi varnost in zasebnost, še posebej v spalnicah, kopalnicah in drugih intimnih prostorih, zato je pri nakupu treba upoštevati tudi stopnjo varnosti oziroma možnosti za vgradnjo ključavnic in drugih dodatkov, ki okrepijo privatnost in varujejo pred nezaželenimi vhodi. Dobra zvočna izolacija je še en pomemben vidik, ko se odločamo za notranja vrata, še posebej v večjih stanovanjih ali takih z odprtim tlorisom, saj lahko zmanjša prenos hrupa med prostori, nam pa ustvari mirne pogoje.

notranja vrata

Optimalna postavitev opreme in kakovost aparatov za več funkcionalnosti

Kvalitetni elementi, kot so torej notranja vrata, pohištvo ter njegova ustrezna razporeditev, optimalna osvetlitev, ki podpira naše dnevne in nočne aktivnosti, in sodobni aparati, kot je sesalni robot in številni pametni pripomočki, ki nam z našim minimalnim trudom omogočijo čistost in časovne prihranke, se skupaj dopolnjujejo in tvorijo dovršeno kombinacijo udobja in moderne učinkovitosti, ki prispeva k prijetnemu in funkcionalnemu domačemu okolju. Pri podjetjih, kot sta, na primer, Vrata Vranešič ter Roborock, pridobimo različne kataloge in ponudbe in se podajmo v načrtovanje svojih najljubših kotičkov, v katerih bomo z veseljem opravljali svoje najljubše dejavnosti.