trampolin

Skakanje in zabava, ki jo omogoča trampolin, je nekaj najboljšega in pozitivnega, kar si tak mladi človek lahko predstavlja. Takšna rekreacija tudi v nas zbudi dete, ki neverjetno uživa ob zabavni gravitacijski sili in se ob enem sprošča. Otrokom le-ta omogoča prostor, kjer lahko porabijo svoj višek energije, kričijo, skačejo in se neverjetno zabavajo.

Zato, da pa je sama igra varna, pa je treba upoštevati različne smernice: primerna oblačila in obutev, zaščitno ograjo ali mrežo ter nadzor. Pomembne so tudi otroške trenirke. Kompleti, ki mu omogočajo udobno in brezskrbno igro, so prav tako izredno povpraševani kosi.

otroški trampolin2

Trampolin in njegove prednosti uporabe

To je tako imenovan konstrukt, ki omogoča obilico zabave tako odraslim kot tudi malčkom. Njegova uporaba pa ni samo zabavna, vendar tudi polna pozitivnih lastnosti in prednosti za telo. Če ste bili mnenja, da vam ta vrsta rekreacije ne ustreza, si boste sedaj morda celo premislili.

Prednosti in lastnosti, ob uporabi:

 • krepitev telesne pripravljenosti,
 • povečanje gostote mišic,
 • preprečuje nastanek osteoporoze,
 • izboljšuje prebavo,
 • popravi držo telesa ter izboljša ravnotežje,
 • omogoča razstrupljanje telesa in
 • tako razmigate vsako celico svojega telesa.

Ko se boste odločali za nakup, razmislite, kakšnega bi želeli imeti, saj imate na voljo nekaj različnih vrst, ki jih uporabite glede na to, kam bi ga želeli postaviti. Znotraj ali zunaj?

otroški tramolin

Vrste

Glede na to, kako bi želeli izkoristiti prostor, so vam na voljo različne postavitve in temu primerne vrste, kot so:

 • zunanji, ponuja 2 vrsti:
  • za vrt: z enostavnim prenašanjem in namestitvijo, vendar zavzame več prostora in je manj estetskega videza;
  • zakopan v tla: estetski, ne zavzame prostora in ne kvari pogleda vrta, vendar je težji z namestitev in ni ga mogoče premakniti na drugo mesto.
 • Notranji

Primeren za, kot pove že samo ime, notranje prostore, kot so telovadnice, stanovanja, hiše. Ta trampolin je izredno povpraševan, manjši, lahek in zložljiv, odličen za krepitev mišic in ima nizko ceno. Ima pa to slabost, da ga lahko uporabljate izrecno v notranjih prostorih.

trampolin1

Varnost uporabe za trampolin

Za pravilno uporabo je treba slediti nekaterim smernicam in navodilom, ki jih je dobro podati prav tako svojim potomcem, ki ga bodo uporabljali. Nujno je, če ga bodo uporabljali otroci, da ga zavarujete z varnostnimi dodatki, kot sta zaščitna mreža in UV zaščitna obroba.

Zato, da bo skakanje potekalo varno, naj bosta nanj postavljena le dva (če je le-ta večji, jih je lahko gor tudi več), ki naj bosta približno iste starosti in teže. V okvirjih se zaščitne mreže menjujejo na vsaka 4 leta – odvisno od dejavnikov. Glede na to, kje bo trampolin postavljen, ga je treba tudi redno pregledovati, sploh če je neprestano izpostavljen vremenskim vplivom. Hitro lahko poči kakšna vzmet, se raztrga mreža (od preperelosti) in kaj podobnega.

Nikakor otrok med skakanjem ne sme uživati hrane, saj hitro pride do zadušitve in pa priporočljiva oprema so otroške trenirke, ki mu bodo dale udobje in se ne bodo naelektrile.

otroške trenirke

Otroške trenirke – kompleti za brezskrbno igro

Ker se športna oblačila iz leta v leto in iz sezone v sezono izboljšujejo, pritegnejo več pozornosti ter premikajo meje v različnih načinih uporabe in izdelave, z izredno kakovostnimi materiali ter tehnologijami, so tudi otroške trenirke postale slog, ki jih starši kupijo svojim malčkom tako za prosti čas kot za v vrtec/ šolo.

Dolge in kratke trenirke so izredno priljubljene zaradi svoje mehkobe materiala, ki je kakovosten in v katerem se mali nadobudneži počutijo več kot odlično. S prikupnimi potiski, različnimi barvami ter vzorci so točno to, kar imajo radi. Predvsem priljubljeni so kakšni risani junaki ali barvni napisi s pripadnimi potiski.

Najboljši modeli za otroške trenirke so kratke ali dolge hlače s patentom, preprostim pasom brez zapenjanja, sproščenim krojem čez boke in stegna, kar mu omogoča udobno igro in različne položaje. Material naj vsebuje vsaj 80 % bombaža, navadnega ali recikliranega, saj je njihova koža še občutljiva in lahko kaj hitro pride do alergij.

otroške trenirke4

Izbira ustreznega modela

Kadar se pogovarjamo o obliki in vrsti modelov, se velikokrat zgodi, da se, sploh za otroške trenirke, kupi premajhna številka. Ker bo malčka material vezal in mu ne bo udobno, zagotovo ne bo želel obleči te dotične trenirke. Svetujemo vam, da kupujete pravilne velikosti in mu tako omogočite brezskrbno igro in odlično počutje.

Enako se dogodi, ko se kupuje trampolin. Zmeraj razmišljajte v smeri, da bo zagotovo kdaj prišel na obisk kak prijatelj ali celo več prijateljev. In da bo le-ta dovolj močan za vse, prav tako morda za vas, je primerno gledati velikosti s premerom od 2 do 3,5 m, ki so primerni za večje notranje ali zunanje prostore ter sprejmejo več oseb.

Ob tem, ko se veča premer in višina, se tudi dodajo pripadni dodatki, kot so lestev, sidra, zaščitna mreža in podobno. Tako, da je trampolin varen element, na katerem se bodo malčki z veseljem oblekli v otroške trenirke in se prepustili brezskrbni igri.