krema za obraz

Lepa koža in sijoči lasje so odraz negovanja in skrbi, ki jo posvečamo svojemu telesu. In čeprav kakovostno negovanje in uporaba pravih kozmetičnih preparatov vpliva na naš zunanji videz, njuna pomembnost presega zgolj estetske vidike. V tem članku bomo raziskali ključne korake, ki prispevajo k temu, da bosta ustrezna nega las in uporaba izdelkov, kot so krema za obraz, telo, roke in stopala, toniki, maske, geli itd., del celostne lepote in zdravja. Mnogo produktov in njihovo sestavo si lahko ogledamo že preko spletnih trgovin prodajalcev, kot je na primer Missha, najboljše pa je pridobiti tudi vzorce, da lahko preizkusimo, ali nam določen preparat sploh ustreza. Klikni tukaj za nekoliko več informacij.

nega las1

Pravilna nega las ter drugi postopki za lepo pričesko

Zdrav videz naše pričeske ni zgolj rezultat genetike, temveč tudi posledica pravilnega vzdrževanja. Kakšna naj bo torej naša nega las, da nam lahko to uspe? Upoštevajmo naslednja priporočila:

nega las

 • Redno umivanje s primernim šamponom in balzamom: Umivanje z ustrezno vrsto šampona in balzama je prvi temeljni korak. Pomembno je, da izberemo izdelke, ki so primerni za naš tip (mastni, suhi, tanki, s prhljajem itd.). Včasih moramo nameniti dovolj časa temu, da najdemo ustrezen izdelek, lahko pa se posvetujemo tudi s strokovnjakom, ki bo naredil analizo in nam predpisal produkte, da bo naša nega las optimalna.
 • Pravilno sušenje: Sušenje s previsoko temperaturo lahko poškoduje lasno strukturo. Priporočljivo je sušenje na zraku ali uporaba sušilca na zmerni temperaturi.
 • Uporaba hranljive maske: Občasna uporaba hranljive maske pomaga ohranjati vlažnost in daje sijaj. Naravne sestavine, kot so med, kokosovo olje ali avokado in podobno, so odlične za to, da bo nega las tudi globinska.
 • Izogibanje prekomernemu oblikovanju: Pogosta uporaba likalnikov, kodralnikov in drugih pripomočkov za oblikovanje lahko poškoduje strukturo. Priporočljivo je omejevanje uporabe teh pripomočkov.
 • Pravilna prehrana: Nega las poteka tudi od znotraj. Zdrava prehrana dovaja hranila, kot so vitamini A, C, E in biotin, ki so bistveni za rast.

Poleg naštetega imajo velik vpliv tudi drugi dejavniki, da bo nega las lahko najboljša. Na primer uporaba manj agresivnih barv, sprejev in pen, redno čiščenje glavnika, na katerem se nabirajo različni ostanki in bakterije, nenazadnje pa tudi izogibanje stresu, ki lahko povzroči prekomerno izpadanje, ter drugi ukrepi.

Nega las 2

Kakovostna krema za obraz v sozvočju z drugimi izdelki

Krema za obraz je, poleg čistilnega mleka, mila ali pene ter tonika, osnovni del vsakodnevne lepotne rutine. Njena vloga presega zgolj vlaženje kože, saj zagotavlja številne druge koristi. Vse koristi, ki jih ima krema za obraz, lahko strnemo v naslednji seznam:

 • Hidracija: Krema za obraz vlaži in preprečuje izsuševanje. To je še posebej pomembno v suhih vremenskih razmerah ali pri uporabi agresivnih čistilnih izdelkov.
 • Preprečevanje gub in staranja kože: Anti-aging krema za obraz vsebuje sestavine, kot so retinoidi, vitamin C in kolagen, ki pomagajo zmanjšati videz gubic ter spodbujajo čvrstost in elastičnost.
 • Zaščita pred soncem: Krema za obraz z vgrajenim zaščitnim faktorjem (SPF) ustvari zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki, kar je ključno za preprečevanje prezgodnjega staranja.
 • Zmanjšanje pigmentacij in madežev: Specialna krema za obraz lahko vsebuje sestavine, ki pomagajo zmanjšati pigmentacije, starostne madeže in nepravilnosti.
 • Sprostitev: Samo nanašanje lahko postane del sprostitvene rutine, na primer s sočasnim nanašanjem mleka za telo, kar pripomore k boljšemu počutju in ohranjanju psihičnega zdravja.

krema za obraz1

Občasno si privoščimo še različne maske, ki jih lahko izdelamo kar sami s sestavinami, ki jih imamo doma, ali pa jih kupimo. Z maskami lahko izdatno očistimo pore in vnesemo hranila, ki bodo ugodno vplivala na naš izgled. Ne pozabimo pa tudi na dekolte, na katerem se lahko najprej pojavijo vidni znaki staranja. Priporočljivo je vpeljati nekatere masažne tehnike, ki bodo dodale piko na i naši rutini.

krema za obraz2

Nasveti za lepe roke in noge

Nekateri se osredotočajo predvsem na zgornji del telesa, vendar moramo veliko skrbi nameniti tudi rokam in nogam:

 • Vsakodnevno vlaženje rok s kvalitetnim losjonom, uporaba rokavic pri opravljanju gospodinjskih in drugih opravil, ki vključujejo stik z vodo in kemikalijami, zaščita pred soncem, uporaba nežnih mil in pilinga ter skrb za nohte bodo naš velik zaveznik dlani.
 • Pri nogah pa bodimo pozorni na to, da jih ravno tako čim večkrat hidriramo z raznimi balzami, s poudarkom na petah in gležnjih (zlasti pete so najbolj obremenjene in izpostavljene trenju ter pritisku), naredimo tudi občasno kopel in piling enkrat ali dvakrat na teden, da odstranimo poroženele dele, oziroma uporabimo posebno pilo ter izberimo udobno obutev, v kateri bodo noge lahko dihale.

Posamezni našteti koraki so pomembni v naši vsakodnevni lepotni rutini, kombinacija vseh naštetih ukrepov pa prinaša koristi za našo celotno dobrobit. Kot omenjeno, je pomembno izbrati izdelke, ki ustrezajo našim individualnim potrebam (preverimo jih lahko na primer pri podjetju Missha – klikni tukaj), ter ustvariti rutino, ki se prilagaja spremembam v okolju, letnim časom in osebnim potrebam. Tako lahko vsakdo od nas doseže lepoto, ki bo odražala notranje ravnovesje in dobro počutje.