kopalniška keramika1

Kopalniška keramika je ključni element pri opremljanju kopalnic, saj ne ustvarja zgolj estetsko privlačnega prostora, temveč zagotavlja tudi funkcionalnost ter trajnost. Ko jo izbiramo, moramo torej upoštevati tako videz kot tudi praktičnost. Zaradi njene dolge življenjske dobe se velja poglobiti v to, kakšno želimo, saj nas bo spremljala izjemno veliko časa. Če vzamemo v ozir osebni slog in naše preference, bomo naš prostor za higieno in sprostitev pretvorili v oazo, ki nam bo prinašala udobje ter obilo razvedrila. Več o tem, kakšna je lahko naša izbira, je na voljo na primer na tem naslovu: https://www.keramoteka.si/kopalniska-keramika

kopalniška keramika

Neomejene barvne in dekorativne možnosti

Široka paleta možnosti glede barv, vzorcev in tekstur nam lahko porodi veliko idej glede različnih kombinacij, ki bodo navduševale. Ne glede na to, ali želimo klasičen videz s tradicionalnimi belimi ploščicami ali pa bolj drzen in sodoben videz z barvnimi vzorci, so naše možnosti skorajda neomejene. Sodobna kopalniška keramika ponuja vznemirljive opcije tudi glede vrste materialov.

Praktični vidiki

Kopalniška keramika mora biti predvsem:

  • odporna proti vlagi,
  • enostavna za čiščenje
  • ter trpežna, da bo dolgoročno vzdržala vsakodnevno uporabo oziroma obrabo ter različne tresljaje in obtežitve.

Kakovostna kopalniška keramika nam lahko služi več desetletij, seveda tudi pod pogojem, da nam jo mojstri pravilno ter natančno vgradijo. Razne nepravilnosti utegnejo prispevati k pokanju ali povečanemu zadrževanju vlage na določenih mestih ter k drugim težavam. Poleg tega upoštevajmo še drsenje – na nekaterih ploščicah manj drsi, na tistih bolj drsečih pa sicer lahko uporabimo tudi različne protizdrsne premaze.

kvalitetna kopalniška keramika

Ostali elementi

Poleg izbire samih ploščic h končnemu videzu lahko izdatno prispevajo tudi drugi elementi, kot so pipe, kadi, tuš kabine, umivalniki, pohištvo, preproge, luči in drugo, zato ravno tako namenimo dovolj časa njihovi izbiri. Izkoristimo širok nabor ponudbe, ki je na voljo na trgu, in si zagotovimo higienski prostor svojih sanj.