Ali tudi vas trenutno mučijo strojni tlaki? Verjetno se zavedate, da je najbolje da to storitev za vas opravijo strokovnjaki, saj je potrebno posebno znanje. Med drugim to delo zahteva prav posebno predpripravo tal, ki jo amaterski gradbinci redko poznajo. Če se vseeno odločate, da bi se dela lotili sami, vam svetujemo, da pred tem pokukate na spletno stran https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki podjetja Hotenjka. Strojni tlaki so nemeč njihova specialiteta in zagotovo boste našli kakšen koristen nasvet.

Strojni tlaki so specialiteta družbe Hotenjka

Ali veste, da morajo biti strojni tlaki iz prav posebne mešanice? Na zgoraj omenjeni strani lahko najdete tudi to informacijo. Poleg tega vam bodo svetovali, da se pred pričetkom vgradnje prepričate, da je betonska plošča povsem suha. Kot vam bo povedal prav vsak strokovnjak, je to verjetno najbolj pomembno, saj si zares ne želimo, da se začne spodaj nabirati vlaga, enkrat ko je delo že opravljeno

estrih hotenjka

Zakaj je to tako slabo? Vlaga lahko povzroči razkrajanje izolacije, kar v nadaljevanju pomeni, da lahko strojni tlaki zaradi tega celo počijo. Tega pa si gotovo ne želite, kajne? Prav tako zelo važno je, da betonsko ploščo preden začnete z delom kar se da dobro očistite. Vsak tujek, ki bo ostal ujet v estrihu namreč lahko kasneje povzroči škodo.

Kaj je še potrebno vedeti pred pričetkom?

Važno je, da se zavedate, a se strojni tlaki ne vgrajujejo direktno na betonsko ploščo, temveč je potrebno poskrbeti, da vmes nanesemo plast izolacije. Pri tem bodite pozorni, da izberete take materiale, ki bodo ploščo izolirali ne le toplotno, temveč tudi zvočno. Eden izmed takih materialov je vsem dobro poznani stiropor.

Če vam je zvočna izolacija pomembnejša, potem strokovnjaki svetujejo, da raje izberete material iz tervola. Sama izbira izolatorja je sicer odvisna tudi od tega kateri strojni tlaki se polagajo. Nikar ne pozabite tudi, da morate med steno in sam estrih položiti še delitacijski trak, ki naj bo debel vsaj pet milimetrov.