nosilec za tv1

Kljub vsem sodobnim multimedijskim elektronskim napravam, ki jih vse več ljudi uporablja za spremljanje svojih najljubših serij ali oddaj, je gledanje televizije še vedno priljubljeno. Vse več gledalcev pa se odloča za različne načine spremljanja medijskih vsebin. Tudi modni stil montaže TV sprejemnikov se je v zadnjem desetletju ali dveh temu prilagodil.

Če smo včasih preprosto postavili sprejemnik na mizico ali kakšno ravno prav veliko omarico, pa vse bolj postaja priljubljena montaža v steno. Za to pa potrebujete kakovosten nosilec za TV, ki nudi varno in stabilno namestitev. Pred nakupom pa morate dobro preveriti njegovo nosilnost, ki mora ustrezati teži vašega sprejemnika.

nosilec za tv2

Samostoječi ali stenski nosilec za TV

Izbira je predvsem odvisna od tega, kaj vam bolj ustreza. Če ste bolj ljubitelj minimalističnega sloga in želite imeti na steni samo zaslon, potem se lahko odločite za montažo v steno. Vsi, ki prisegate na klasični videz, pa boste svoj sprejemnik verjetno raje preprosto postavili na omarico. Lahko pa se tudi odločite za samostoječega, ki je primeren za LED in LDC zaslone ter plazme.

Če že imate kupljen sprejemni, potem vsekakor morate pri izbiri nosilca upoštevati njegovo težo in dimenzije. Vsi podatki, vključno z dimenzijami in navedeno težo so običajno navedeni na hrbtni strani sprejemnika oziroma v navodilih za uporabo, ki ste jih prejeli ob nakupu. Upoštevajoč dimenzije in težo pa je pomembno posvetiti pozornost tudi izbiri adapterja.

samostoječi nosilec za tv

Kako poiskati in montirati kakovosten nosilec za TV?

Torej najprej bodite pozorni na podatek o največji nosilnosti, ki vam pove maksimalno dovoljeno maso sprejemnika, ki je še ustrezen za pritrditev. Poleg tega je pomembno tudi preveriti in natančno izmeriti predvideni prostor, kamor nameravate postaviti sprejemnik, ter kje točno bodo potekali vsi kabli.

Če ste se odločili, da boste svoj novi nosilec za TV montirali sami, natančno preberite vsa priložena navodila proizvajalca. Najenostavnejša je zagotovo montaža na zidane stene, medtem ko je montaža v primeru gips plošč in zelo tankih sten lahko bolj zapletena. V tem primeru priporočamo, da vam montažo opravi strokovno usposobljena oseba.