Močna in utripajoča bolečina na določenem predelu glave je neprijetno akutno bolezensko stanje, s katerim se spopada vsak šesti Zemljan. Vzroki za pojav so težko opredeljivi, po navadi bolečino spremlja tudi izguba apetita, nihanje v razpoloženju in splošno pomanjkanje energije. Zdravila proti migreni so številna, magnezij, ki ga lahko kupite na spletnem naslovu https://www.malinca.si/magnezij-iz-ekoloske-pridelave.html,  dobro vpliva na ravnovesje elektrolitov v telesu ter se na ta način uspešno bojuje proti bolečini.

V grobem ločimo več vrst utripajoče bolečine na predelu glave, najhujša oblika lahko traja tudi do tri dni, pri čemer je posameznik nezmožen normalnega delovanja. Učinkovine, ki bi v trenutku odpravile vse težave in glavobole, trenutno še ne poznamo, zato si pacienti svoje težave lajšajo z različnimi dodatki, kot je magnezij. V nadaljevanju bodo predstavljene glavne prednosti omenjene učinkovine ter dodatno razločeni vzroki za pojav ponavljajočih se bolečin.

Vsak glavobol še ne pomeni kroničnega stanja

Ljudje imamo različne prage bolečine, temu primerno se razlikujejo tudi zdravila proti migreni. Nekateri težko prenašajo že majhen glavobol, drugi tudi po nekaj urah razbijanja v glavi ne posežejo po zdravilih. Vseeno je resnejšo obliko glavobola težko spregledati. Nekateri navajajo tudi nezmožnost normalnega gledanja in pojav manjših vrtoglavic. Če napade bolečine prepoznamo dovolj hitro, lahko napredovanje vsaj delno ustavimo z zadostno količino vode, počitkom in preventivnim zaužitjem protibolečinskih tablet ter dodatkov, kot je magnezij.

Nekatere učinkovine lahko jemljemo med samim napadom, vendar le-te potrebujejo nekaj časa, da začnejo delovati. Akutno odpravljanje zajema farmacevtske proizvode na recept, nekatere vrste lahko kupimo tudi sami in se o uporabi posvetujemo s farmacevtom. Strokovnjaki in zdravniki opozarjajo, da lahko pretirano samozdravljenje ali uživanje protibolečinskih medikamentov po določenem času povzroči pogostejše in ne redkejše pojavljanje kroničnih bolečin na predelu glave, zato je previdnost in racionalnost pri uživanju zaželena.

magnesium1.2

Katera zdravila proti migreni poznamo?

Sodobna medicina se osredotoča predvsem na preventivno medikacijo, pri čemer gre za omiljenje pojavov bolečin, še preden se te pojavijo. Bolniki jih jemljejo dnevno in tudi takrat, ko napadov bolečine ne pričakujejo. Če se utripajoča bolečina na predelu glave pojavlja več kot štirikrat na mesec, je to dober pokazatelj kroničnega stanja.

Redkeje se glavoboli pojavijo vsak dan, glede na izsledke nekaterih študij naj bi pri preprečevanju pomagale tudi farmacevtske spojine, ki zdravijo krvni tlak, depresijo, epilepsijo … Tudi nevrotoksini, kot je botulin, dobro vplivajo na odpravljanje bolečin. Med samim napadom bolečine si lahko sami pomagamo s pravilnim doziranjem protibolečinskih sredstev. Neagresivne protibolečinske pilule ugodno vplivajo na sinaptične kanale in na ta način omilijo občuteno bolečino. V hujših primerih je potrebno zaužiti tudi tableto proti slabosti. Pri tem ne smete pozabiti tudi na najstarejšo preventivo: počitek in vodo.

 

Magnezij – čudežen mineral v boju proti bolečini

Magnezij se v zdravstvu in farmaciji uporablja že več stoletij v našem telesu pa je magnezij četrti najbolj zastopan element. Najbolj poznan je po svojih vsestranskih in pozitivnih vplivih na človeško telo. Najbolj opazno prispeva k ravnovesju elektrolitov ter k normalnem delovanju celic.

Športniki ga uživajo za hitrejšo regeneracijo in blaženje mišičnih krčev. Prav tako prispeva k zdravju zob in ohranja trdno sestavo kosti. V naravi se nahaja v različnih oblikah in ima več različnih vlog, odlično deluje tudi v obliki zdravila proti migreni. Pridobiva se tudi iz morske trave, ki vsebuje tudi železo in kalcij.

magnezij -

Alge lahko enostavno dodate v svoj jutranji smoothie ali v obliki tableta. Kot spojina ima pomembno vlogo pri sintezi beljakovin in je pomemben dodatek prehrani za vse aktivne fitnes navdušence. Ostala zdravila proti migreni po navadi vsebujejo invazivne kemične spojine, medtem ko naravni magnezij le-teh ne vsebuje.

Vsako tako prehransko dopolnilo mora biti opremljeno z ustreznim certifikatom, zato pred nakupom nujno preverite reference spletnega ponudnika. Je 100 % naravna učinkovina in ne vsebuje glutena ali laktoze. V naravi se ne pojavlja v čisti obliki, ampak se pojavlja kot gradnik rastlin … Rastline ga uporabljajo za potrebe fotosinteze v sredini klorofila, najpomembnejšega telesa za pridobivanje energije rastline.

Bodite pozorni pri dnevnemu vnosu učinkovine v svoje telo!

 

Tako kot vsaka farmakološka učinkovina je potrebno tudi pri doziranju tega minerala paziti na količino. Priporočeno je uživati do največ 2 kapsuli dnevno, v nasprotnem primeru je količina elektrolitov prevelika, to pa lahko na naše telo deluje z obratnim efektom. Prav tako je nujno, da alge, iz katerih so kapsule sestavljene, gojene na ekološki način.

Težke kovine se namreč v naravi nalagajo tudi v rastline in v telo poleg zdravih snovi vnesejo tudi toksine (kot je živo srebro). Pred jedjo jih vedno zaužijemo skupaj z vodo. Preverite tudi, da ne trpite za določenimi alergijami, ki bi jih uživanje sprožilo.

Glede na to, da se metabolizem najbolj upočasni ponoči, je uživanje minerala priporočljivo tudi pred spanjem. Magnezij je primeren za vse starosti, najpogosteje po njem posegajo športniki, vegetarijanci … Priljubljena izbira je tudi med ljudmi, ki okrevajo po operaciji ali imajo oslabljen imunski sistem.

Velika prednost minerala je tudi ta, da ga lahko brez skrbi uživamo v kombinaciji z drugimi prehranskimi dopolnili, kot je omega 3, d3 … Kot zdravila proti migreni odlično uravnava elektrolite in ni preveč invaziven do vaše sluznice.

magnezij1