brezžične slušalke za telefon.1jpg

V zadnjih letih smo priča neprestanemu in hitremu razvoju tehnologije, ki prinaša inovativne izdelke in naprave, ki spreminjajo naš način življenja in dela. Če so bili, na primer, še pred leti 3D tiskalniki na voljo zgolj v manjšem obsegu in za profesionalne uporabnike ter precej počasni, danes postajajo precej bolj dostopni tudi za običajnega uporabnika in hitrejši. Morda še marsikdo niti dobro ne ve, kaj so 3D tiskalniki oziroma kakšne možnosti vse nam lahko sploh nudijo pri individualni rabi. Podobne so tudi brezžične slušalke za telefon, ki nas ne bodo omejevale več s kabli in nam lahko ponesejo zvok kamor koli, ter cela vrsta pametnih naprav z raznolikimi funkcijami. Tovrstne vznemirljive novosti spreminjajo naš način delovanja in komunikacije, zato se podrobneje posvetimo omenjenima dvema produktoma oziroma temu, kako nam lahko olajšata različne vsakodnevne aktivnosti.

3d tiskalniki

Brezžične slušalke za telefon za vsako situacijo

Brezžične slušalke za telefon (kakšne so v ponudbi, lahko pogledamo npr. na tej povezavi: https://www.anker.si/kategorija/soundcore/brezzicne-bluetooth-slusalke/) spreminjajo način, kako uporabljamo ter doživljamo naše pametne naprave. Ker so brez kablov, nam omogočajo, da uživamo v glasbi, klicih, podkastih in drugih avdio vsebinah brez omejitev gibanja kot pri klasičnih žičnih. Tako jih lahko uporabljamo tudi, recimo, pri vadbi ali na potovanjih. Brezžične slušalke za telefon so na voljo bodisi kot:

 • klasične naglavne, ki jih povezuje obroč,
 • ali kot tako imenovane »true wireless«, ki so nameščene povsem neodvisno v ušesa.

brezžične slušalke za telefon

Ker slednje namestimo v ušesa, je pomembno, da se nam dobro prilegajo, zlasti če jih uporabljamo več ur dnevno, da nam ne postane neudobno. Brezžične slušalke za telefon s t.i. dizajnom »open-ear« nam bodo nudile iskano udobje in dobro pretočnost zraka za večurno uporabo. Če jih bomo uporabljali zunaj, bodo izredno priročne tudi za ohranjanje pozornosti v prometu, saj ne bodo povsem zadušile različnih zvokov, kljub temu pa bodo ohranjale bogat zvok. Seveda, v kolikor želimo zadušiti druge moteče zvoke oziroma hrup iz okolice, izberimo take, na katerih bomo lahko prilagajali svojo izkušnjo poslušanja, npr. z belim šumom in podobno. Njihova prednost je tudi ta, da jih lahko povežemo s:

 • televizijo,
 • računalnikom,
 • igralno konzolo

in drugimi napravami, ki imajo Bluetooth povezavo. Z njimi lahko poslušamo različne zvočne vsebine tudi do osem ur ali celo več, odvisno od modela, oziroma jih po potrebi dodatno napolnimo, če jih potrebujemo za dlje. Pri tem je skrb, da bi brezžične slušalke za telefon preveč napolnili in tako škodovali bateriji, odveč, saj imajo zaščito pred tem, da bi bila napolnjenost prevelika. Pri izbiri pravega modela je pomembno upoštevati nekaj ključnih dejavnikov, vključno s:

 • kakovostjo zvoka,
 • udobjem nošenja,
 • baterijsko življenjsko dobo,
 • vodoodpornostjo
 • in ceno.

Prav tako je pomembno preveriti združljivost z različnimi napravami ter preučiti mnenja uporabnikov in strokovne ocene, da se bomo odločili za najboljše.

brezžične slušalke za telefon.2

Kaj so 3D tiskalniki in kakšne vsakodnevne naloge lahko z njimi opravljamo?

Kot nakazuje ime, so 3D tiskalniki naprave, ki nam omogočajo, da natisnemo različne tridimenzionalne objekte. To naredimo na podlagi digitalnih modelov, ki jih z različnimi programi izdelamo bodisi sami po svojih zamislih ali pa uporabimo že obstoječe preko različnih spletnih strani, na katerih so na voljo brezplačno ali tudi proti plačilu. Na začetku so bili 3D tiskalniki omejeni na tiskanje z le nekaj vrstami plastike, vendar se je tehnologija razvila in zdaj omogoča tiskanje s široko paleto materialov, vključno s:

 • kovinami,
 • keramiko,
 • biološkimi materiali
 • in celo hrano.

Namesto tradicionalnega odvzemanja materiala, kot pri klasičnih metodah obdelave, 3D tiskalniki ustvarjajo predmete s postopnim nanosom materiala plast za plastjo. In eden najpomembnejših razlogov za njihov vzpon je ravno neprestani napredek v materialih in postopkih. Ta revolucionarni pristop k izdelavi odpira vrata neomejenim možnostim oblikovanja in proizvodnje v različnih industrijah, vključno z medicino, izobraževanjem, arhitekturo, prostorskim planiranjem in še mnogo več. Denimo, v medicini se lahko uporablja za izdelavo protetičnih delov, zobnih implantatov in celo človeških organov, v izobraževanju za ustvarjanje interaktivnih učnih pripomočkov, v oblikovanju pa omogoča hitro prototipiranje in prilagajanje dizajnov. In tudi za osebno rabo je možnosti neskončno, saj si lahko natisnemo:

 • nakit,
 • igrače,
 • okraske,
 • obeske
 • in razne drobne predmete, ki jih potrebujemo v gospodinjstvu (pripomočki za šivanje, držala za papir, stojala, lončki, nadomeščanje polomljenih delov itd.)

3d tiskalniki1

Če smo samostojni podjetniki, nam idej ravno tako ne bo zmanjkalo. Pri tem pa se zgodba še ne končna, saj glede na trenutne trende in raziskave lahko pričakujemo, da se bodo 3D tiskalniki še naprej razvijali in izboljševali. Razvoj bo usmerjen v še večjo natančnost, hitrost in zmogljivost, pa tudi v širšo paleto materialov. Poleg tega se bo verjetno njihova raba še povečala v različnih industrijah, kar bo omogočilo še večje inovacije.

3d tiskalniki2

Prihodnost inoviranja od doma

Oba opisana proizvoda prinašata obilico možnosti za naše ustvarjanje, osebne hobi ali poslovne projekte ter kreativno preživljanje prostega časa. Tako nam 3D tiskalniki omogočajo, da si izdelamo celo lastne brezžične slušalke za telefon. Prostora za inovacije v domači pisarni, gospodinjstvu ali prostem času je brezmejno.