Robotski sesalniki so novodobni pomočniki, ki opravijo določeno delo, kar namesto vas. Le-ti so odličen pripomoček, ki vam prihrani ogromno časa in energije, vložene v vsakodnevno čiščenje stanovanja, hiše ali poslovnih prostorov. Izbrani robotski sesalnik in pomivalec tal se lahko brez težav pohvali s svojo kakovostjo, vsestranskostjo in eleganco.

Da bodo vaši dnevi brezskrbni, prostori pa čisti, si lahko zagotovite robotski sesalnik in pomivalec tal kar iz udobja svojega doma, saj ga boste našli prav tako preko različnih spletnih strani, kot je to na primer https://www.roborock-shop.si/kategorija/robotski-sesalniki/. Priporočamo pa vam, da še pred nakupom veste, kaj želite in potrebujete, saj bo na tak način nakup veliko lažji.

Robotski sesalniki in njihove prednosti

Nova tehnologija, ki smo je sedaj že kar vajeni in jo prakticiramo že nekaj let, je mnogim kar zlezla pod kožo. Ker omogoča številne novosti in prednosti, smo se odločili, da vam jih na kratko izpostavimo, saj so le-te včasih dovolj, ko se odločate med več možnostmi.

Da pa si boste lahko zagotovili spodnje prednosti, je treba izbrati tudi kakovosten izdelek, ki vam bo med drugim, lahko nudil:

 • upravljanje na daljavo preko aplikacije,
 • bo namenjen vsakodnevni uporabi,
 • enostaven za samo uporabo in vzdrževanje,
 • vas med svojim delom ne bo motil, saj je njegovo delovanje tiho,
 • z možnostjo pomivanja tal,
 • odlično priložnost za izbran dom s hišnimi ljubljenčki in otroki.

Vrste

Kadar izbirate med želenimi izdelki, bodite pozorni, saj imate na voljo kar 3 tipe, za katere smo v nadaljevanju predstavili razlike.

 • Robotski sesalniki za suho sesanje
  Posesajo umazanijo s priloženimi gumijastimi krtačami ter s suhim zrakom in jih shranjujejo v zbirni posodi, ki jo zlahka izpraznimo in ponovno priložimo. Te vrste so cenovno ugodne ter enostavne za uporabo.
 • Robotski sesalniki pomivalci

robotski sesalniki

Vrsta, ki je primerna samo za mokro pomivanje tal. S priloženo krpico, ki je primerna za večkratno uporabo, le-ta potuje po tleh in jih primerno osveži. Krpico lahko nato enostavno operete v pralnem stroju.

 • Robotski sesalnik in pomivalec tal
  Vsebuje tehnologijo sesanja in pomivanja torej 2 v 1. To mu omogoča, da ob enem s sprednjimi ščetkami pobira prah, ter z mokro krpo hkrati pomije površino. Krpa za seboj ne pušča sledi in odstrani še tako mastne, mokre in lepljive madeže.

Izberete tistega, ki najbolj odgovarja vašemu življenjskemu stilu in takšnega, ki vam bo v veliko pomoč, medtem ko boste vi opravljali ostale naloge.

Na kaj biti pozorni pred nakupom?

Robotski sesalnik in pomivalec tal je odličen pripomoček, ki vam bo ob primernih nastavitvah dal skoraj več, kot bi si lahko želeli. Ob nakupu bodite pozorni, da izberete takšnega, ki bo premogel površino, katero želite oz. določite za njegovo domeno. Velikokrat se dogodi, da uporabniki izberejo nižje cenovno različico, ne da bi pogledali, za kako velike površine je določena njegova zmožnost.

Svetujemo vam, da ste pozorni še na:

 • to, kako dolgo vzdrži baterija,
 • višino le-tega, da se bo lahko enostavno pomikal tudi pod pohištvom,
 • preverite, kakšno tehnologijo zaznavanja ovir ima robotski sesalnik in pomivalec tal,
 • ter za kakšne podlage je namenjen,
 • njegova glasnost (da ob delovanju ne bi zmotilo spečega otroka) ter
 • velikost samega koša za zbiranje umazanije prilagodite velikosti bivalnega prostora.

Ker je na trgu že veliko modelov, se prepričajte, da ste za svoje potrebe izbrali pravilnega, glede na to, kakšne in kako velike površine želite očistiti.

Tehnologija z navigacijo

robotski sesalnikiŠtevilni modernejši modeli imajo možnost navigacije, ki pomeni, da izbran robotski sesalnik in pomivalec s pomočjo senzorjev na začetku oceni sam prostor, ter določi primeren način za celovito čiščenje izbrane sobe (v kar 99 %). Prednost takšnih modelov je predvsem v tem, da če se baterija med delovanjem izprazni, gre samodejno na postajo, se napolni, in ko je poln, nadaljuje svoje delo tam, kjer je končal.

Robotski sesalnik in pomivalec tal ima prav tako model, preko katerega se povežete s telefonom in se, med tem, ko vas ni doma, pogovarjate s svojim hišnim ljubljenčkom ali otroci.

Robotski sesalniki brez navigacije

Seveda so na voljo prav tako modeli brez visoke tehnologije oz. navigacije, ki pa imajo vgrajene razne senzorje, ki zaznavajo ovire, na katere se sami robotski sesalniki odzovejo tako, da spremenijo smer. Ta vrsta ne beleži spomina, zato se po polnjenju ponovno loti iste poti in okvirno očisti 75 % izbranega prostora. Le-ta je bolj primeren za večje površine, ki ne vsebujejo ovir.

Rezervni deli

V primeru uničenja, obrabe ali izgube raznih delov naj vas ne skrbi, saj se vsak pripadni del lahko dodatno dokupi in se zamenja. Na voljo so več delni seti ali posamični izdelki.

Ob poplavi informacij ter raznih vrst, ki jih robotski sesalniki premorejo, naj vas vodi misel, da zase izberete takšnega, ki ga vaš življenjski stil podpira in za katerega ste pripravljeni odšteti določeno vsoto denarja. Se nagibate v smer, ki jo pokriva robotski sesalnik in pomivalec tal, ali na klasično vrsto le-tega?