boksarske vreče fitnesshop

Ob nakupu boksarske vreče velika večina ljudi ne ve, kateri izdelek izbrati. Kakšno velikost vreče za boks kupiti, kakšna naj bo njena teža? Na trgu športnih pripomočkov so vam danes na voljo različne boksarske vreče, od mehkejših vreč, namenjenim sprostitvi, do težjih in večjih vreč za močnejše uporabnike.

Prve so namenjene tistim, ki boksa ne trenirajo, temveč vrečo nameravajo uporabljati za namen sprostitve, ohranjanje kondicije ali kot dopolnitev osebnega treninga. Težje in večje vreče, ki preprečujejo prekomerno nihanje ob udarcih, so primerne za višje in močnejše uporabnike kot tudi take, ki se z boksom ukvarjajo profesionalno.

Kako in kam pritrditi boksarske vreče?

Idealna ter najpogostejša lokacija za namestitev boksarske vreče sta strop ali stena. Če boste svojo vrečo montirali na strop ali steno, je pred nakupom stropnega ali stenskega nosilca potrebno preveriti, iz česa sta ta narejena. Najlaže boste nosilec namestili na strop ali steno iz betona, v kolikor pa so vaši zidovi iz gipsa ali siporeksa, boste za namestitev vreče za boks poleg nosilca potrebovali dodatne vijake za montažo. V primeru, da so vaši stropi leseni, je nosilec potrebno namestiti direktno na prečni tram.

boksarske vreče

Če svoje boksarske vreče ne morete obesiti niti na steno, niti na strop, si lahko omislite talni nosilec za svojo vrečo ali pa se odločite za nakup samostoječe boksarske vreče. Četudi so te konstrukcijsko gledano manj stabilne kot viseče, tudi z njimi lahko poskrbite za kvaliteten in učinkovit trening.

Boks: rekreacija za ženske in moške

Četudi boks kot borilno veščino najpogosteje povezujemo z moškimi, se ga v namene sproščanja vse pogosteje poslužujejo tudi ženske. Stereotip, ki boks enači s pretepanjem in nasiljem, je namreč vse redkejši. Trening boksa je visoko kalorična vadba, namenjena krepitvi mišične mase in oblikovanju telesa, ki poleg uporabe boksarske vreče vključuje tudi trening v paru. Z njim krepimo svoje ravnotežje in gibljivost, naučeno pa nam utegne priti prav tudi v primeru potrebne samoobrambe.

boksarske vreče