Pošteno smo že zakorakali v najhladnejši letni čas, ki nam v naslednjem mesecu napoveduje odlično vreme za aktivnosti na prostem. Pancerji, kilometri belih strmin, odmor za čaj in malico ter odlična družba se lahko izkažejo za odlično vikend avanturo in pobeg od vsakdanjih obveznosti. Da bo na smuki skupaj s tabo uživala tudi tvoja denarnica, smo pobrskali za cenami celodnevnih vozovnic na največjih smučiščih v Sloveniji in primerjali njihove cene. Preveri, na katerih smučiščih bo poleg nakupa vozovnice v denarnici ostalo še par evrčkov za razvajanje.

Pohorje

Nate čaka kar 40 centimetrov debela snežna podlaga za odlično celodnevno smuko. Študentje se lahko po pohorskih strminah spustite za 26 evrov, otroci do 15 let, pa za pičlih 17 evrov. Povabi prijatelje ali ustvari Žicarko in za sončen smučarski vikend nažicaj svoje starše.

Kope

Dnevna karta za študente in mladino znaša 24 evrov, sveta vladarji do 15. leta pa lahko na 8 km urejenih smučarskih progah uživate za 17 evrov. Cena za najmlajše je na Kopah enaka kot na Pohorju, med tem ko je cena dnevne karte tukaj študentom prijaznejša.

Golte

Smučarski center Golte je po izboru smučarjev že pet let zaporedoma Naj smučišče v Sloveniji. Proge se razprostirajo kar na 50 hektarjih površin. Cene dnevnih vozovnic so enake tistim na Pohorju. Torej za študente in mlade 26 evrov, za najmlajše pa 17 evrov. Da se izogneš dolgim čakalnim vrstam, lahko karto zase in za svoje prijatelje kupiš kar prek spleta s predplačniško Viso.

Krvavec

Če si poleg smučanja želiš še doze adrenalina, je Krvavec odlična izbira zate. Tu lahko doživiš še pravo nočno sankanje, snežni park in apres ski na smučišču. Krvavec je od naštetih smučišč študentom cenovno najmanj prijazen. Cena dnevne vozovnice je 28 evrov, najmlajši do 15. leta pa se boste nasmučali za isto ceno kot na ostalih smučiščih, torej za 17 evrov.

Kranjska Gora

Izbiraš lahko med kar 18 smučarskimi progami različnih tehničnih zahtevnosti. Če spadaš še med začetnike, si lahko po ugodni ceni najameš tudi smučarskega učitelja. Cena dnevne karte za študente je podobna tisti na Krvavcu (27 evrov), izrazito dražje pa boste tukaj smučali sveta vladarji do 15. leta starosti (20 evrov).

Cene celodnevnih vstopnic so med seboj primerljive. Če si študent, te najcenejša smuka čaka na Kopah, kjer lahko za celodnevno vozovnico odšteješ 24 evrov. Sledita Pohorje in Golte s 26 evri, Kranjska Gora in Krvavec pa sta se znašla na dnu lestvice z vozovnicama vrednima 27 in 28 evrov. Sveta vladarji do 15. leta starosti se boste na večini smučišč smučali za 15 €, izstopa le Kranjska Gora z dvajsetimi evri.