5g slovenija2

Uporaba nove tehnologije zahteva vse več prenosa podatkov. Uporabniki iščejo načine, da vse svoje naprave uporabljajo na čim bolj učinkovit način, ne glede na to, ali gre za zasebne ali poslovne namene. Vse bolj zaželena je poleg zmogljivosti signala tudi večja hitrost.

Mobilno omrežje 5G Slovenija je omrežje nove generacije, ki omogoča večjo zmogljivost signala in možnost povezovanja do kar milijon različnih naprav istočasno znotraj enega kvadratnega kilometra. Pri tem pa zagotavlja izjemno zmanjšane zakasnitve signala, ki so skrajšane praktično do neopaznosti. Hitrost prenosa podatkov v obe smeri pa znaša do 1000 Mbit/s. Preverite pokritost 5G Slovenija na spletnih straneh podjetja A1, kjer najdete tudi podatke o hitrosti prenosa podatkov.

Če ste pravkar pred nakupom novega mobilnega telefona, so vam v prosti prodaji na voljo pametni telefoni LG, s katerimi boste lahko nemoteno pretakali filme in serije, ali pa opravili v zadnjem času vse bolj priljubljene videoklice v popolnem pogledu.

Kaj prinaša 5G Slovenija?

Gre za najsodobnejše brezžično mobilno omrežje pete generacije, katerega največja prednost je pravzaprav izboljšana komunikacija med posameznimi napravami. Po GSM, 3G (UMTS), nato HSPA in 4F (LTE) omrežjih je to torej peta generacija omrežja, v katerega se bo oziroma se že povezuje nova infrastruktura in novi sistemi, kot so mestni, avtomobilski in podobno. Njegovo delovanje omogočajo radijski valovi, ki delujejo v višjih frekvenčnih pasovih.

Najsodobnejše omrežje 5G Slovenija prinaša najhitrejši mobilni internet, kar pomeni, da boste lahko prenašali podatke za kar do stokrat hitreje kot v prejšnji, četrti različici. To je še posebej razveseljiva novica za vse ljubitelje brskanja po spletu, igranja mobilnih iger, prenosu filmov in glasbe ter različnih drugih datotek.

5g slovenija

Kje je na voljo in kakšne hitrosti lahko dosega?

Najnovejše omrežje je že na voljo v nekaterih večjih krajih pri nas, kot so Kranj, Ljubljana, Celje in Maribor. Pametne naprave, ki omogočajo povezavo in natančnejšo pokritost 5G Slovenija, si lahko ogledate na spletni strani podjetja A1, kjer so vam na voljo različni naročniški in predplačniški paketi. Glede na vaše potrebe si izberite ustrezni paket, v okviru katerega so vam na voljo različne hitrosti prenosa podatkov.

Uporaba 5G Slovenija je na voljo brezplačno vsem uporabnikom mobilnih storitev. Hitrost za predplačniške uporabnike je do 40/5 Mbit/s, medtem ko hitrost za uporabnike poslovnih paktov in naročnike zasebnih paketov znaša do 1000/100 Mbit/s.

pokritost 5g A1

Katere so največje prednosti?

Največja prednost je torej prav hitrejša in učinkovitejša komunikacija med napravami. Omrežje 5G Slovenija bo omogočalo vzpostavitev novih ločenih komunikacijskih poti, prek katerih se bodo posamezne naprave med seboj povezovale. Hkrati bodo tudi odzivnejše, kar bo še posebej izboljšalo uporabniško izkušnjo domačih uporabnikov.

Izmenjevanje podatkov med napravami bo potekalo direktno, brez vmesnega povezovanja na bazne postaje. To bo pomembno vplivalo na odzivnost prometne infrastrukture, kjer je potrebno hitro usklajevanje. Predvsem pa bodo vzpostavljena omrežja znotraj 5G Slovenija nudila večjo zmogljivost in večje hitrosti, saj delujejo na večjem obsegu frekvenc.

lg telefonija

Snemanje in ogled videoposnetkov z novimi telefoni LG

Z elegantnimi telefoni LG, ki se lahko pohvalijo s kar tremi kamerami, boste lahko ujeli objektiv nepozabne slike in videoposnetke. 120-stopinjska ultra široka zadnja kamera vam omogoča zajem širših kotov, tako da boste lahko ustvarili številne umetniške portrete ali pa zabeležili izjemne trenutke ob izvajanju športnih aktivnosti. To vam omogoča kar 8 in 48,5 milijonov slikovnih točk, ki jih zmorejo tri zadnje kamere.

Za kakovosten ogled multimedijskih vsebin poskrbi zaslon OLED FullVision, ki meri 6’8”. Zajema polno površino od roba do roba, zato vam ni treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo prostora za zajem slike. Sodobni telefoni LG so bili zasnovani prav zato, da v celoti prikažejo videoposnetek oziroma sliko.

lg telefonija2

Za vrhunski zvok poskrbi umetna inteligenca

Med glavne adute, ki zagotavljajo doživeto spremljanje filmov in poslušanja glasbe, zagotovo spada visokokakovosten zaslon, ki ujame prav vsako podrobnost in ponuja žive barve ter izjemno ostro sliko. Poleg zaslona pa imajo telefoni LG vgrajeno tudi umetno inteligenco 3D Stereo Engine, s katero naprava prepozna, kaj poslušate.

Po prepoznavi zvoka vam prilagodi nastavitve tako, da so optimalne glede na tip zvoka. Končni rezultat je razločnejši in čistejši zvok. Dodatno sta tu še dva stereo zvočnika, ki poskrbita za enakomerno razpršitev zvoka, da vas ta takoj popolnoma prevzame.

Pametni telefoni LG so izredno trpežni

Tudi baterija je zasnovana tako, da jo upravlja umetna inteligenca. Ta prilagodi nastavitve tako, da je delovanje baterije kar najbolj optimalno. Polnjenje je brezžično ter poteka na zelo preprost in hiter način s funkcijo hitrega polnjenja.

Vsi, ki radi pohajkujete in raziskujete čudovite dežele, boste lahko svoja doživetja zabeležili s prekrasnimi fotografijami in videoposnetki. A ne glede na to, ali se odpravite v hribe, na morje, v mestni vrvež ali v naravo, vam ne bo treba skrbeti glede poškodb zaradi udarcev ali vdora vode oziroma prahu, saj so telefoni LG izdelani v skladu s standardi, ki zagotavljajo dodatno zaščito proti vodi in prahu, kar jim zagotavlja certifikat IP68. Imajo pa tudi certifikat MIL-STD 810G, ki potrjuje, da so telefoni LG zasnovani tako, da ustrezajo vojaškim standardom vzdržljivosti naprav v težkih razmerah.