otroško praznovanje rojstnega dne

Otroško praznovanje rojstnega dne je ena izmed najbolj pričakovanih in veselih dogodkov v življenju vsakega otroka. Vendar pa sama organizacija takšnega dogodka lahko predstavlja kar obilen izziv za starše, ki želijo poskrbeti za nepozaben dan svojega otroka. Da bo ta dan kar se da brezskrben, poln veselja, igre in dogajanja, boste izvedeli, kje na prostem so za to odlične lokacije.

Spodaj omenjene ideje za otroški rojstni dan vam bodo dale vpogled v možnosti, na katere morda sploh ne bi pomislili. Verjamemo, da vam bo v veliko pomoč pri organizaciji najboljšega praznovanja, ki ga bo vaš otrok deležen.

otroško praznovanje rojstnega dne22

Otroško praznovanje rojstnega dne na prostem

Ker otroke svet narave zelo privlači, je več kot dobrodošlo, da jim ponudite priložnost, kjer z raziskovanjem narave izrazijo svojo radovednost, se tudi preizkusijo v raznih igrah, urijo spomin z iskanjem ter spoznavajo naravo in v njej živeča bitja. Glede na njihovo starost se prilagodijo igre ter seveda tematike tako, da so celotni skupini zanimive.

Otroško praznovanje rojstnega dne je zelo zabavno predvsem ob skrivalnicah, iskanju zaklada, iskanju mističnih bitij, kot so škrati in vile ter iskanje živalskih odtisov ali domovanj.

preznovanje rojstnega dne

Številne ideje za otroški rojstni dan

Na voljo so številne možnosti za praznovanje, ki so tudi organizirane. Najpogosteje štejejo skupino 10-12 otrok, ki jim določijo tematiko glede na to, kakšne so želje, hobiji in zanimanja slavljenca ter njegovih prijateljev. Najljubše lokacije za otroško praznovanje rojstnega dne so:

  • v gozdu: gozd je zelo zanimiv prostor za malčke, saj v njem najdejo številne živali, poslušajo različne zvoke in raziskujejo stopinje. Ker otroška domišljija ne pozna meja, jih je lahko postaviti v svet gozdnih vil in škratov, ki jih iščejo po gozdu in jim gradijo prebivališča. Kaj hitro zgrabijo na tleh ležeče palice in že so neustavljivi bojevniki ali pa si iz različnih materialov izdelajo krone in se igrajo različne domišljijske ali gibalne igre.
  • V parku: je prav tako zabavno kot v gozdu, le da je prilagojeno okolju in pravilom. Otroci tukaj na primer rišejo s prstnimi barvami, skačejo čez narisana polja, plešejo, se skrivajo, izdelujejo razne oblike iz papirja ter spoznavajo številna drevesa.
  • Čisto po svoje: kreativno preživeto otroško praznovanje rojstnega dne, ki je bolj primerno za starost nad 7 let. Tukaj organizator izbere zanimivo lokacijo, kot je kakšna kmetija, kjer si na posestvu gradijo bivake, se igrajo v vinogradu ali nasadih sadnih dreves, si zakurijo ogenj ter na njem tudi spečejo svoj prigrizek. Seveda so zmeraj pod nadzorom, tako da igra in celotno dogajanje poteka varno in predvsem zelo zabavno.
  • S pripomočki, kot je, na primer, walky talky: zelo zabavna vrsta igre, ki praznovanje povzdigne na visoko priljubljenost. Otroci, stari od 8 let naprej se razdelijo v dve skupini ter prejmejo zemljevid in walky talkyje, nad katerimi so več kot navdušeni. Je pa to tudi kreativna igra, ki jih nekako »prisili«, da sogovornikom poskušajo na kar najboljši način razložiti, kje iskati skriti zaklad ali različne predmete.
  • Živalski vrt: izbrani so predvsem zasebni oz. manjši živalski vrtovi, katerih lastnik se nam lahko posveti in nam predstavi živali ter poda navodila, ki zajemajo varno in odgovorno ravnanje z živalmi. Otroci obožujejo živali, božanje ter hranjenje, saj se ob tem počutijo pomembne in sprejete.
  • Piknik prostori: kjer se lahko organizirajo različna tekmovanja, poslikava obraza, vožnja z avtki in podobno.

Običajno praznovanje poteka do dveh ur in po dogovoru vsebuje prav tako hrano.

otroško praznovanje rojstnega dne1

Cena otroške zabave

Ob iskanju različnih možnosti, ki zajemajo zabavo na prostem, se cene gibljejo od 90 € do 200 €. Seveda je vse tudi pogojeno s tem, kaj praznovanje vse vsebuje.

Da bo izbran rojstni dan kar se da uspešen, pa svetujemo, da slavljenec izbere le tiste prijatelje ali sošolce, s katerimi se dobro razume, saj tako poteka celotno dogajanje veliko bolj zabavno in povezano.

ideje za otroški rojstni dne