Vsi otroci pred spanjem obožujejo zanimive in lepe zgodbice, saj se z njihovo pomočjo razvijajo možgani, domišljija in empatija. Pravljice na spletu nudijo odlično priložnost za razširjanje besednega zaklada vaših otrok in velikokrat nastopajo v vlogi prijaznega učitelja. Nauki, ki jih na vaše otroke prenašajo pravljice za lahko noč, so najbolj učinkovita učna sredstva, saj zahtevajo poglobljeno razmišljanje o čustvih, kot so ljubezen, žalost in skrb za sočloveka.

pravljice

Številne zgodbice že čakajo na vas na povezavi: https://www.lahkonocnice.si/. Mehki in prijazni glasovi upokojenih pripovedovalcev bodo v globoko in sladko spanje zazibali tako najmlajše kot tudi starejše ljubitelje pripovedk. Nadarjeni ilustratorji, kot je Martina Bartolj, s slikovnimi dodatki orišejo fantazijski svet junakov, s katerimi so napete prigode likov še bolj zanimive. Izbirate lahko med različnimi pisatelji in pripovedovalci.

 

Naj bodo pravljice za lahko noč čas za druženje

Veliko staršev po naporni službi ne uspe prebirati zgodbic svojim otrokom. Vse pravljice za lahko noč, ki jih najdete na zgornji povezavi, so napisane tako, da boste v njih uživali tudi starši.

lahkonočnice

Nostalgično se boste spomnili svojih otroških dni, ko vam je nočne urice polepšala babica s pripovedovanjem napetih dogodivščin vaših najljubših junakov. Najlepša popotnica, ki jo lahko namenite svojim otrokom, je kakovostno preživet čas z vami. Ustvarite spomine in svojim malčkom privoščite vse za normalen razvoj in lepo otroštvo.

 

Projekt, ki je osvojil Slovenijo

Pravljice za otroke, ki jih prebirajo starejši, je projekt, ki je tudi v tujini prejel številne nagrade. Vse pravljice za lahko noč, ki jih na strani najdete, so napisane s srcem in ljubeznijo do zgodbičenja. Namen večine prigod je pomoč otrokom pri razvoju kognitivnih spretnosti, saj jim bo poslušanje dobra popotnica za vstop v šolo in začetek kreativnega dela. Tomo Kočar, Tinka Bačič in Sebastijan Pregelj je le nekaj imen, ki se podpisujejo pod izredno priljubljene pripovedke. Obiščite spletno stran in skupaj s svojim malčkom izberite pravljico za lahko noč.