kopalnica salon pohišitva

Kopalnica je prostor, v katerem se osvežimo, očistimo svoje telo, zbistrimo svoj um in si naberemo novih moči. Predstavlja mesto, ki ima poleg očiščenja in osvežitve še en zelo pomemben namen, ki v teh sodobnih časih in hitrem tempu življenja vse bolj prihaja v ospredje: popolno osredotočenje nase, na občutenje svojega telesa in preživljanje časa s samim sabo. Tudi če gre samo za hitro prho, je vseeno pomembno, da se pri tem dobro počutite in sprostite, preden stopite v nov dan in se pripravite na nove izzive, ki jih prinaša. K sproščujočemu vzdušju v vsakem prostoru veliko pripomore že sama opremljenost, postavitev posameznih elementov in dodatkov, kot tudi izbira materialov in barv. Zato poiščite kakovostno kopalniško pohištvo, ki vas bo s svojo prisotnostjo pomirilo in hkrati osvežilo.

Ravnovesje med estetiko in funkcionalnostjo

Pri samih trendih v kopalniški opremi večinoma še vedno prevladuje minimalistični slog. Vse bolj priljubljeni so naravni materiali, kot je na primer les, ki v kombinaciji s čistimi, ostrimi linijami sanitarne keramike v nevtralnih in ravno tako naravnih barvah ustvarja sožitje med sodobnim in naravnim trendom. To odraža tudi kopalniško pohištvo, izdelano iz oplemenitene iverne plošče, ki je na voljo v štirih različnih odtenkih hrasta • navadni, sivi, beli in temni hrast. Če ne želite posebej kupovati posameznih kosov opreme, bi bilo morda bolj smiselno pregledati ponudbo kopalniških blokov, ki poleg omaric z umivalniki vključujejo tudi ogledala za kopalnico.

To je verjetno eden od osrednjih elementov v kopalnici, saj se pri urejanju svojega videza zanašamo na čisti odsev na nasprotni strani, a prav tako je pri postavitvi ogledala za kopalnico potrebno upoštevati tudi njegove dimenzije. Te naj bodo takšne, da imate še vedno omogočen neoviran pogled, obenem pa ne pretiravajte z velikostjo, da ne bo preveč odsevne površine v razmeroma majhnem prostoru. Še en nepogrešljiv element je kopalniška omarica, ki naj bo predvsem funkcionalna. A čeprav je funkcionalnost na prvem mestu, to še ne pomeni, da se morate zadovoljiti s povprečnim pohištvom. Izjemno kakovostno kopalniško pohištvo v sodobnem dizajnu lahko najdete v spletni trgovini Salon pohištva: https://www.salonpohistva.si/kopalnice.

Kopalniška omarica: preprostost, uporabnost in izjemna trpežnost

Za dobro počutje v kopalnici sta poleg čistoče pomembni tudi praktičnost in uporabnost prisotnih elementov, ki naj bi z ponujenimi kapacitetami poenostavili naše vsakodnevne rituale. Pri tem je nepogrešljiva kakovostna omarica, ki nudi dovolj prostora za shranjevanje. Najboljša je seveda tista, v katero lahko spravite čim več stvari, saj si verjetno želite urejene kopalnice brez nepotrebne navlake, ki bi ležala vsem na očeh. Pri nakupu zato upoštevajte tudi koliko čistil, brisač, higienskih in ostalih pripomočkov imate in kolikšno prostornino potrebujete, da vse potrebno lahko brez težav zložite po notranjih policah ali predalih. Izbirate lahko med samostoječimi in visečimi omaricami.

Visoka viseča kopalniška omarica iz kolekcije Easy je preprosta, a se lahko pohvali z elegantnim in sodobnim videzom v minimalističnem slogu. Izbirate lahko med vsemi štirimi različicami že zgoraj omenjenih hrastovih odtenkov, zato se bo odlično ujela v kombinaciji s katerokoli barvo sanitarne opreme in ploščic, ki jih že imate. Njena velika prednost je funkcija mehkega zapiranja, ki vam bo zelo poenostavila vsakodnevno odpiranje in zapiranje. Poleg tega mehko zapiranje uspešno zavira trenje, s tem pa občutno zmanjšuje možnost za nastanek poškodb na materialu. Še ena posebnost so ABS robovi, ki preprečujejo obrabo, tako da lahko dolgo časa ohranja svoj prvotni videz in obliko.

Majhne in preproste rešitve za prostorsko stisko

Ne glede na to, ali vam je bolj pomembna praktičnost ali estetika, če si želite bivati v sozvočju z naravo, ali pa se vam zdijo pomembni vsi omenjeni vidiki, naj bo vseeno vaše novo kopalniško pohištvo odraz vaše osebnosti in načina življenja, ki vam ustreza. V primeru, da se odločite za nakup kopalniškega bloka oziroma seta, ki vam je sicer načeloma všeč, a niste zadovoljni z razporeditvijo posameznih elementov, se vsekakor pozanimajte, če je možna prilagoditev.

V spletni trgovini Salon pohištva vam je na voljo set Perla, ki vam s svojo razporeditvijo in praktičnostjo omogoča dovolj prostora. Visokokakovostna kopalniška omarica je na voljo v različnih barvah hrasta, skupaj z umivalnikom z belim robom. Ne gre spregledati simpatičnega ogledala za kopalnico, ki ima še priročno polico. Pri tem setu je armatura sicer na desni strani, vendar umivalnik lahko obrnete tudi tako, da jo postavite na levo stran, če vam tako bolj ustreza.

kopalniško pohištvo

Velika prednost pri kopalniških setih je prav ta, da so vsi elementi že sestavljeni, zato boste lahko prihranili svoj čas oziroma stroške dela in vam ne bo treba najemati delavcev, ki bi to opravili namesto vas. Ne le, da se vam ne bo treba ukvarjati s sestavljanjem, temveč so že sestavljeni elementi bolj trdni in kakovostni. Običajno zavzamejo malo prostora in so zato najprimernejši za majhne kopalnice, kjer vlada prostorska stiska. Kljub svoji majhnosti pa nudijo veliko uporabnega prostora.

Posodobitev na naraven in minimalističen način v povezanosti z naravo

Pri opremljanju in prenovi kopalnic torej še vedno prevladuje minimalizem, saj sta za marsikoga praktičnost in uporabnost prostora na prvem mestu. Posamezni elementi so se tudi prilagodili sodobnemu času in postajajo več funkcionalni in trajnostni. Tako imajo na primer že skoraj vsa ogledala za kopalnico vgrajeno osvetlitev. Velika večina od teh je opremljena z najsodobnejšo LED lučjo, ki na subtilen način lahko osvetli celoten prostor.

Tako lahko tudi prihranite pri porabi električne energije. Da bi zmanjšali porabo vode, razmislite o nakupu posebnih nastavkov za pipe oziroma prhe, ki zmanjšujejo porabo pitne vode in tako obenem poskrbite še za trajnostni vidik, ki je v teh časih vse bolj pomemben.