kam na dopust z dojenčkom

Po eni strani je potovanje z novorojenčkom precejšen zalogaj, ki zahteva veliko organizacije, potrpežljivosti in časa, po drugi strani pa je potovanje z malčkom, ki se še vedno doji in ne hodi samostojno, precej enostavno in priročno. Nekateri pravijo, da je to skoraj najboljše obdobje za družinska potovanja in izlete. Če tudi vi razmišljate, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji, smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj predlogov, ki bodo všeč tako vam kot otrokom. Pri izbiri destinacij smo upoštevali številne dejavnike, ki so pomembni za družine z majhnimi otroki, kot so na primer: dostopnost z vozičkom ali otroško nosilko, možnost previjanja in hranjenja, možnost parkiranja, prilagojenost za družine ipd. Torej, kam z dojenčkom po Sloveniji?

Najlepše destinacije v sloveniji

  • Obisk živali in živalskega vrta

Ko se sprašujemo, kam z dojenčkom po Sloveniji, je živalski vrt ena prvih idej, ki nam pade na pamet. In to ena boljših! Živalski vrt je odlična destinacija, ki je poleg zabave nudi tudi številne poučne izkušnje. Otroci imajo radi živali, še posebej, če jih lahko opazujejo od blizu ali med njihovimi aktivnostmi. V naši državi imamo sicer en veliki živalski vrt z bogatim živalskim živežem, obstaja pa tudi več manjših živalskih vrtov, ki morda nimajo tako eksotične ponudbe, imajo pa veliko domačih in otrokom prijaznih živali, ki jih lahko otroci božajo, hranijo ali celo jezdijo.

  • Sprehod okrog Blejskega jezera

Na nedeljski izlet se lahko odpravite tudi na sprehod in vozičkanje okrog Blejskega jezera. Urejena sprehajalna pot okrog jezera šteje približno 6 kilometrov in je primerna tudi za voziček, vseskozi pa je opremljena s klopcami za počitek, kjer lahko naredite odmor za malico ali preprosto uživate v čudovitem razgledu. Prijeten gorski zrak in nežno tresenje vozička bosta vašega malčka kaj hitro zapeljala v miren popoldanski spanec.

kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji1

  • Brez ideje, kam z dojenčkom po Sloveniji? Na morje!

Če se sprašujete, kam z dojenčkom po Sloveniji, je izlet na morje je vedno dobra ideja. Poleti je čofotanje v morju eden izmed glavnih načinov osvežitve, medtem ko je pozimi največkrat odidemo na obalo lovit sončne žarke. Ne glede na to, v katerem delu leta se z družino odločite za obisk obale, v vsakem najdete nekaj zase. Dolge promenade za vozičkanje, poležavanje na plaži, igranje s kamenčki ali le posedanje na promenadi in uživanje v dihanju svežega morskega zraka.

kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji

  • Sprehod med jeleni na Jelenovem grebenu

Domačija Jelenov greben se nahaja le nekaj metrov stran od samostana Olimje. Na okoli 8 hektarjev veliki ograjeni posesti vas bo že ob prihodu pozdravila stoglava čreda jelenov in muflonov. V trgovivi je mogoče  kupiti tudi koruzo, s katerimi jih lahko hranite. Za dodatno zabavo je poskrbljeno z velikim igriščem na vrtu restavracije, tako da si za obisk Jelenovega grebena lahko rezervirate kar cel dan.

kam z dojenčkom po sloveniji

  • Uživanje v predstavi konjev v kobilarni Lipica

Ste vedeli, da je Lipica najstarejša evropska kobilarna, ki vzreja eno najstarejših kulturnih pasem konj? Sam ogled kobilarne je posebno doživetje, tako za vas kot za otroke, ki so naravnost navdušeni nad  konji, če ti izvajajo različne trike, pa še toliko bolj. Z družinsko vstopnico si boste lahko ogledali najstarejši hlev, konje, muzej, predstavo in številne druge znamenitosti, zaradi prijetne sence starih dreves pa je izlet v kobilarno še posebej primeren v poletnem času.

  • Dodatne ideje, kam na dopust z dojenčkom v Sloveniji

Če vam ideje iz seznama niso blizu ali pa ste jih že obiskali, smo v kratek seznam strnili še nekaj predlogov, kam z dojenčkom po Sloveniji: Kekčeva dežela v Gozd Martuljku, sprehod po blejskem vintgarju, arboretum Volčji potok, igra v Expano parku v Murski Soboti, obisk kobilarne Lipica, koruzni labirinti v poletnem času, Goričko in Vulkanija …